BACARDÍ® Legacy 2020: Ένας παγκόσμιος διαγωνισμός για το ιδανικό κλασικό cocktail

Ο Alexander Steptsenko είναι ο νικητής του BACARDÍ® Legacy στην Ελλάδα για το 2020.

Newsroom 3.3.2020 | 17:17

ADVERTORIAL

Ένας από τους πιο γνωστούς διαγωνισμούς όσον αφορά την τέχνη του bartending, είναι το BACARDÍ® Legacy Cocktail Competition. Μερικοί από τους καλύτερους bartenders παγκοσμίως, καλούνται να δημιουργήσουν ένα κλασικό cocktail το οποίο θα περιλαμβάνει όχι μόνο διαχρονικές γεύσεις, αλλά και δημιουργικότητα.

 

Ο διαγωνισμός έχει καταφέρει να αναδείξει μερικά από τα πιο ταλαντούχα ονόματα στον χώρο του bartending, όπως και συνταγές που παραμένουν διαχρονικές και διατηρούν τις γευστικές τους ιδιαιτερότητες, ενδιαφέρουσες, για τους λάτρεις των cocktails.

 

Για το 2020, ο ελληνικός ημιτελικός πραγματοποιήθηκε στις 20 Νοεμβρίου στο Priviledge Athens, όπου συγκεντρώθηκαν κάποιοι από τους πιο υποσχόμενους bartenders στην Ελλάδα, με σκοπό να διαγωνιστούν για μία θέση στον τελικό. Από τους 16 συμμετέχοντες που δημιούργησαν τα cocktails τους, αναδείχθηκαν τρία ονόματα: Οι Alexander Steptsenko (Odori Vermuteria Di Atene, Αθήνα), Αναστάσιος Σούνδιας (Mr. Peacock Athens, Χαλάνδρι) και Γιώργος Χρόνης (Spitaki Cocktail Bar, Ιωάννινα). Οι bartenders που αποτέλεσαν την τριάδα των ημιτελικών κέρδισαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους στους διακεκριμένους κριτές του διαγωνισμού στο Ντουμπάι. 

 

BACARDÍ® Legacy 2020: Ένας παγκόσμιος διαγωνισμός για το ιδανικό κλασικό cocktail

 

Οι My-hoa Nguyen (Trade Ambassador BACARDÍ, Netherlands), Matthew Wakeford (2019 Bacardi Legacy Global Top 3 / Food & Beverage Service Manager at Radisson Blu Hotel, Dubai Waterfront), Χρήστος Χουσέας (Corporate Beverage Consultant at Mitsis Hotels & Beverage Consultant at Belvedere Mykonos), ήταν οι κριτές που κατέληξαν στους φιναλίστ του διαγωνισμού και βαθμολόγησαν όλα τα cocktails, βασισμένοι σε κριτήρια όπως η τεχνική, η πρωτοτυπία, το άρωμα, η εφευρετικότητα και φυσικά η γεύση και το τελείωμα, όσα απαιτούνται δηλαδή, για να γίνει ένα cocktail classic, σύμφωνα με τις αρχές του BACARDÍ®.

 

Οι τρεις φιναλίστ, λοιπόν, ταξίδεψαν στο Ντουμπάι, για να πάρουν μέρος στον Ελληνικό regional διαγωνισμό, παρουσιάζοντας τα ιδιαίτερα και πρωτότυπα cocktails τους στους κριτές. Οι bartenders παρουσίασαν όχι μόνο τις συνταγές τους, αλλά ανέδειξαν την τεχνική και τις ικανότητές τους, παρουσιάζοντας συγχρόνως την ιστορία πίσω από το cocktail τους.

 

BACARDÍ® Legacy 2020: Ένας παγκόσμιος διαγωνισμός για το ιδανικό κλασικό cocktail

 

Αφού παρουσιάστηκαν και τα τρία cocktails και μετά την απόφαση των κριτών, ο μεγάλος νικητής  που αναδείχθηκε για το BACARDÍ® Legacy 2020 στην Ελλάδα, είναι ο Alexander Steptsenko (Odori Vermuteria Di Atene, Αθήνα) με το cocktail του "Kokomo".

 

BACARDÍ® Legacy 2020: Ένας παγκόσμιος διαγωνισμός για το ιδανικό κλασικό cocktail

 

Με την μεγάλη αυτή νίκη, ο Alexander Steptsenko πρόκειται να ταξιδέψει στην επόμενη φάση του διαγωνισμού στο Μαϊάμι για το Bacardi Legacy Final, να εκπροσωπήσει την Ελλάδα και να αναμετρηθεί με μερικούς από τους πιο ταλαντούχους bartenders παγκοσμίως.

Οδηγός Διασκέδαση