Έτος.. 1991.. Οδός Σκουφά και Λυκαβηττού γωνία. Το ιστορικό σημείο συνάντησης του Κολωνακίου  “Dolce” κλείνει, αφήνοντας πολιτικούς, δημοσιογράφους, σκηνοθέτες και όχι μόνο χωρίς στέκι για τον καθημερινό καφέ τους.

    

Λίγους μήνες μετά, η οικογένεια Νέζη, αποτελούμενη από 3 δυναμικές γυναίκες, την Αλκυόνη, τη Μαρία και την Ειρήνη,  αποφάσισε να συνεχίσει την κολωνακιώτικη παράδοση ανοίγοντας ένα καινούργιο καφέ στη θέση του Dolce. Κάπου εκεί ξεκινά η ιστορία του Φίλιον, όταν άνοιξε τις πόρτες του το 1992, το οποίο έκτοτε στεγάζει τον καλύτερο καφέ της Αθήνας σε ένα χώρο που αποπνέει ζεστασιά και θαλπωρή ενώ ταυτόχρονα αποτελεί χώρο πολιτιστικής συνοχής και καλλιτεχνικού συνωστισμού, κάθε ώρα της ημέρας.

 

Το Φίλιον δεν άργησε να γίνει το στέκι του Κολωνακίου. Το φιλικό περιβάλλον, οι παραδοσιακές συνταγές, η υψηλή ποιότητα και οι υπέροχες γεύσεις  κατάφεραν να πείσουν τους θαμώνες του Dolce να επανέλθουν στη γωνία της Σκουφά για τον καθημερινό καφέ και τις πολύωρες συζητήσεις τους.   

 

Έκτοτε, το Φίλιον προσφέρει καθημερινά στους πελάτες του εξαιρετικό καφέ παραδοσιακά γλυκά και σπιτικό φαγητό σε ένα ήσυχο, φιλικό και γνώριμο περιβάλλον. Βέβαια δεν παύει να διατηρεί την επί 25 χρόνια άριστη ποιότητα των προϊόντων του, αλλά και να εξελίσσεται, χωρίς να ξεφεύγει από τα παραδοσιακά πλαίσια μέσα στα οποία έγινε το αγαπημένο στέκι στο Κολωνάκι.