Morah all night long

Ο ατμοσφαιρικός Morah, ιδρυτικό μέλος της ομάδας Phormix, επισκέπτεται το Ρομάντσο.

Newsroom 21.2.2020 | 00:00

Ο ατμοσφαιρικός Morah, ιδρυτικό μέλος της ομάδας Phormix, επισκέπτεται το Ρομάντσο για να μεταφέρει εκείνους που θα τον ακούσουν, στον σκιώδη κόσμο του που αντικατοπτρίζεται στα ρομαντικά, σχεδόν τελετουργικά dj sets του.

 

 

Η ενασχόλησή του με τη μουσική ξεκίνησε σε πολύ μικρή ηλικία, ως ένας τρόπος διαφυγής από ένα περιβάλλον σιωπής και καταπίεσης, ενώ μέχρι να αποκτήσει το δικό του μουσικό εξοπλισμό, πειραματιζόταν συνδυάζοντας ήχους από discman και παλιά ραδιόφωνα.

 

Ανέπτυξε τη φήμη του χάρη στα τολμηρά dj sets του, τα οποία μεταβαίνουν από αντισυμβατικά μοτίβα σε μέρη χωρίς όρια και ακολουθούν τους ακροατές πέρα από το dance floor. Η μουσική του εναλλάσσεται από experimental σε metalic και από έντονη σε ήρεμη, ενώ περνά από διάφορα μουσικά είδη διατηρώντας πάντα μία σκιώδη και τελετουργική ατμόσφαιρα.

 

Η αντικομφορμιστική του συμπεριφορά βρίσκει καταφύγιο στα synthesizers και σε κάθε τι που μπορεί να παράγει ήχο. Στη μουσική του, επαναλαμβανόμενα μοτίβα προκύπτουν από την αμετάβλητη διάθεση της πόλης σε συνδυασμό με την ανάγκη για επανάσταση και ατομικότητα, όπου και αναπτύσσεται μία κοινή βάση για ρομαντισμό. Η δισκογραφία του αποτελεί καταγραφή των ήχων και των συναισθημάτων που τον περιβάλλουν.

 

Τα χρόνια που ακολούθησαν οδήγησαν τον Morah να υλοποιήσει το όραμά του σχετικά με τους ήχους που τον διαμόρφωσαν, δημιουργώντας τους Phormix. To 2013, όταν η Ελλάδα βρισκόταν στο αποκορύφωμα της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και όπου η αθηναϊκή μουσική σκηνή ακολουθούσε μόνο συμβατικά μονοπάτια, οι Phormix δημιουργήθηκαν πατώντας πάνω σε ένα απλό όραμα: να μην συμβιβάζονται και να λειτουργούν ως χώρος έκφρασης για μουσικούς με μικρής εμβέλειας αναγνωσιμότητα, αλλά αξιοσημείωτο έργο.

ΠΟΤΕ21/02/2020 - 21/02/2020
ΠΟΥBios. ΡΟΜΑΝΤΣΟ
Οδηγός Διασκέδαση