Το stage του ACRO στην Ιερά Οδό είναι έτοιμο να υποδεχθεί τη μεγαλύτερη B-boying μάχη το Σάββατο, 29 Μαρτίου, στις 21:00, στα πλαίσια του Red Bull BC One Cypher Greece. Ο νικητής θα πάρει την πρόκριση για τον ημιτελικό της Ανατολικής Ευρώπης στην Κροατία, στις 13 Σεπτεμβρίου με σκοπό να διεκδικήσει μια θέση στον μεγάλο τελικό του παγκόσμιου breaking θεσμού, ο οποίος φέτος φιλοξενείται στις 29 Νοεμβρίου στο Παρίσι.  

  

Power moves, 1-on-1 μάχες και καταιγιστικός ρυθμός υπό το βλέμμα των τριών διάσημων B-boys σε ρόλο κριτών, Lamine, Mounir, Lil G, θα αναδείξουν τον κορυφαίο ανάμεσα σε 16 επιδέξιους χορευτές. Ο γνωστός mc 12ος Πίθηκος θα είναι οικοδεσπότης της βραδιάς ενώ ο τα decks θα αναλάβει ο DJ Kid Stretch.

 

Ωστόσο η «προθέρμανση» ξεκινά από την προηγούμενη ημέρα με ένα μοναδικό workshop κατά το οποίο ο- γνωστός για το στιλ, τη δύναμη και το ρυθμό του- Lil G από τη Βενεζουέλα, θα μοιραστεί το ταλέντο και τις εμπειρίες του με τους εκπροσώπους της ελληνικής σκηνής. Το workshop είναι ανοιχτό και δωρεάν για όλους και λαμβάνει χώρα από τις 20:00 έως τις 21:30 στο ACRO (οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται εκεί 20 λεπτά νωρίτερα).

 

Στη μεγάλη βραδιά του προκριματικού, η 16άδα των διαγωνιζομένων αποτελείται από τον Zoob, νικητή του προηγούμενου Red Bull BC One Cypher 2012 Greece, που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη, 10 b-boys από τις 5 καλύτερες breaking ομάδες της χώρας, που έχουν διακριθεί στους διαγωνισμούς Battle of the Year και Battle of the Best, και τις τελευταίες 5 θέσεις θα διεκδικήσουν οι χορευτές που θα συμμετάσχουν στους προκριματικούς της ίδιας ημέρας, οι οποίοι ξεκινούν στις 16:00. Όποιος θέλει να λάβει μέρος, μπορεί να δηλώσει συμμετοχή μέχρι τις 28 Μαρτίου εδώ.

 

Αναλυτικά η λίστα των 11 προσκεκλημένων B-boys:

 

 

1. Zoob (Dead Prezz)

2. Zerow (Dead Prezz)

3. Terrorist (Dead Prezz)

4. Lee (Waveomatics)

5. Flame (Waveomatics)

6. Aidi (Definition 360)

7. Lali (Definition 360)

8. Revo (Black Out)

9. Kelment (Black Out)

10. Onel (Breakers Without Fear)

11. Jims (Breakers Without Fear)

+ 5 Wildcards