Τρεις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για την καινούργια εβδομάδα

Ενδιαφέρουσες προτάσεις που δεν θα σας κοστίσουν

«Maria Callas: Αιώνια Πηγή Έμπνευσης»

Ο Ελληνικός Σύλλογος Μαρία Κάλλας οργανώνει την έκθεση «Maria Callas: Αιώνια Πηγή Έμπνευσης», η οποία εγκαινιάζεται στο Ίδρυμα Ευγενίδου τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως και τις 23 Σεπτεμβρίου 2018.

H έκθεση γίνεται με αφορμή την αστείρευτη πηγή έμπνευσης που αποτελεί η Μαρία Κάλλας. Συμμετέχουν διεθνούς φήμης Έλληνες και ξένοι δημιουργοί, με έργα εμπνευσμένα από την διαχρονική αίγλη της προσωπικότητας της Κάλλας και είναι αφιερωμένα στην υπερβατική προσωπικότητά της και το πάθος της για δημιουργία. Θα εκτεθούν και επιλεγμένα αντικείμενα από τη Συλλογή του Μουσείου. 

Η έκθεση «Maria Callas: Αιώνια Πηγή Έμπνευσης», η οποία τονίζει την ελληνικότητα της Κάλλας, θα λειτουργήσει ως προπομπός του θεάτρου Μαρία Κάλλας (παλιά Εθνική Λυρική Σκηνή) και του Χώρου Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων, δύο πολύ σημαντικών πολιτιστικών εγχειρημάτων που θα ολοκληρωθούν το 2019.

 

Στις 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00 θα πραγματοποιηθεί προβολή του ντοκιμαντέρ "Maria by Callas" του Tom Volf στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου με ελεύθερη είσοδο.

 

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες είναι: Βαρώτσος Κώστας, Βορδώνη Εριέττα, Ευθυμίου Ιωάννα, Καρέτσου Μάρα, Κάρολος Καμπελόπουλος, Καραφωτιάς Γιώργος, Κονδυλάτος Περικλής, Κουνινιώτη Κατερίνα, Λιτή Αφροδίτη, Μανούσου Έρη, Μέλλιος Χρήστος, Μποτσόγλου Χρόνης, Μυταράς Δημήτρης, Nicofilimon (Νίκος Γαρμπής), Παπουτσίδης Νίκος Γιώργος, Παυλοπούλου Έλενα, Πέρρος Βασίλης, Σκουρογιάννης Γιάννης, Τσαρούχης Γιάννης, Ταγκάλου Μαρία, Φασιανός Αλέκος, Φλώρος Νίκος, Ψυχοπαίδης Γιάννης, Χατζηδάκης Νίκος, Manolo Blahnik, Pettibon Raymond. 

 

Η είσοδος από την Λ. Συγγρού 387 θα λειτουργεί για το κοινό μόνο την ημέρα των εγκαινίων 3/09 και την ημέρα προβολής του ντοκιμαντέρ 12/09. Τις υπόλοιπες ημέρες της έκθεσης η είσοδος για το κοινό θα είναι από την οδό Πεντέλης 11.

 

Ίδρυμα Ευγενίδου, Λεωφόρος Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο. Τηλέφωνο: 210 9469600, Διάρκεια έκθεσης: 3 - 23 Σεπτεμβρίου 2018, Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Κυριακή 10:00-21:00, Δευτέρα: 10:00-15:00, Είσοδος ελεύθερη

 

 

7o Jazz στο Πάρκο

Η καρδιά της Ελληνικής jazz χτυπά για 7η χρονιά στο Ίλιον, σε ένα από τα μεγαλύτερα jazz φεστιβάλ στην Ελλάδα, που διοργανώνει ο Δήμος Ιλίου με ελεύθερη είσοδο και αποτελεί σημείο συνάντησης για τους λάτρεις του είδους.

Φέτος το «7ο Jazz στο Πάρκο» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018, στον περιβάλλοντα χώρο του μαγευτικού Πύργου Βασιλίσσης (κτήμα Σερπιέρη), υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Τρανταλίδη και την παρουσία δεκατεσσάρων κορυφαίων καλλιτεχνών του είδους.

 

Συμμετέχουν τα συγκροτήματα: Haden Trio (Κώστας Γιαξόγλου, Χρυσόστομος Μπουκάλης, Νίκος Σιδηροκαστρίτης), Blue Note Organ Trio (Michael Papadopoulos, Leonardo Corradi, Τουρίκας Σεραφείμ), Mode Plagal (Θοδωρής Ρέλλος, Κλέων Αντωνίου, Φλοριάν Μικούτα, Αντώνης Μαράτος, Τάκης Κανέλλος), The Interchange Jazz Trio (Τάκης Αναγνωστόπουλος, Κώστας Μητρόπουλος και Λάμπρος Παπανικολάου).

 

Κτήμα Σερπιέρη, στον περιβάλλοντα χώρο του Πύργου Βασιλίσσης, Λεωφόρος Δημοκρατίας 67, Ίλιον, Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018, 21:00, Είσοδος ελεύθερη

 

 

Retrospectiva Νίκου Τριανταφυλλίδη «Νοσταλγώντας Το Μέλλον»

Η ρετροσπεκτίβα του Νίκου Τριανταφυλλίδη που παρουσιάζεται στο Gagarin 205 την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου αποτελεί περίτρανη απόδειξη πώς το Έργο είναι πάντα παρόν. Ένα έργο αυτόνομο, αντισυμβατικό και απόλυτα συναισθηματικό που διαπερνά τον πεπερασμένο χωροχρόνο και τελικά κατακτά την δική του «καλλιτεχνική αθανασία» στις μνήμες και την καρδιά μας. 

 

Οι κινηματογραφικοί ήρωες που πρώτα αγάπησε και μετά δημιούργησε ο Τριανταφυλλίδης, τόσο μέσα από τις ταινίες τεκμηρίωσης όσο και μέσα από τις ταινίες μυθοπλασίας, κινούνται αέναα μέσα στο ιδιόμορφο κινηματογραφικό του συνεχές ανάμεσα στην παρανομία και τον νόμο, την δημιουργία και την καταστροφή, τον Έρωτα και την απόρριψη, την επιτυχία και την πτώση. Βαθιά πλούσιοι μέσα στην έλλειψή τους και αμετανόητοι Αισθηματίες. Μέχρι το τέλος. 

 

Στην ρετροσπεκτίβα αυτή το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει επιλεγμένα έργα της φιλμογραφίας του σκηνοθέτη.

 

Πρόγραμμα:

16.00 - 18.00: Τα σκυλιά γλύφουν την καρδιά μου (1993), Μαύρο Γάλα (1999)
18.00 - 20.00 Tuxedomoon: No Tears (1998)
20.00 - 21.00 Στέκια προσφύγων και μεταναστών (2015)
21.00 - 23.00 90 Χρόνια ΠΑΟΚ – Νοσταλγώντας Το Μέλλον (2016)
23.00 - 1.00 Οι Αισθηματίες (2014)

 

Gagarin 205, Λεωφόρος Λιοσίων 205, Αθήνα. Τηλέφωνο 211 4112500, Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018, 16:00 - 1:00, Είσοδος ελεύθερη

Οδηγός Μουσικής