“Tinos World Music Festival”: Από την Τήνο στην ταράτσα της Στέγης

Μουσική και ατμόσφαιρα από το φεστιβάλ της Τήνου στην ταράτσα της Στέγης.

LIFOTEAM 21.6.2016 | 00:00

Δύο μέρες μετά τη λήξη του φεστιβάλ στην Τήνο, μια μετα-φεστιβαλική συναυλία με τα φωνητικά σύνολα Γιασεμί και Eva Quartet, αλλά και την Eliza Carthy. Καλλιτεχνική επιμέλεια φεστιβάλ: Μάρθα Μαυροειδή

Eva Quartet (Βουλγαρία)

Η βουλγάρικη πολυφωνία, ένα μουσικό είδος που έκαναν παγκοσμίως γνωστό οι ηχογραφήσεις της χορωδίας Le Mystère des Voix Bulgares, εκπροσωπείται εδώ από τις τέσσερις δεξιοτέχνισσες του Eva Quartet, που παρουσιάζουν τη φωνητική τέχνη του βουλγάρικου τραγουδιού στην πιο εξελιγμένη του μορφή.

Gergana Dimitrova: σοπράνο
Sofia Kovacheva: μέτζο σοπράνο
Evelina Christova: άλτο
Daniela Stoichkova: κοντράλτο

Eliza Carthy (Αγγλία)
Η τραγουδίστρια και βιολονίστα Ελίζα Κάρθυ, κόρη του Martin Carthy (εμβληματική μορφή στο χώρο της αγγλικής φολκ μουσικής), θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με τα πιο χαρακτηριστικά κομμάτια της αγγλικής φολκ, ένα είδος που άσκησε μεγάλη επιρροή σε σύγχρονα είδη μουσικής.

Κουαρτέτο Γιασεμί (Ελλάδα)
Το Γιασεμί είναι ένα φωνητικό κουαρτέτο, τα μέλη του οποίου προέρχονται από το χώρο της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής. Τραγουδιστές και οργανοπαίκτες ταυτόχρονα, μεταφέρουν στη φωνή την εμπειρία τους από τις τεχνικές των παραδοσιακών οργάνων που παίζουν.

Μάρθα Μαυροειδή: τραγούδι
Μαρία Μελαχροινού: τραγούδι
Ειρήνη Δερέμπεη: τραγούδι
Τάσος Πούλιος: τραγούδι

ΠΟΤΕ21/06/2016 - 21/06/2016
ΠΟΥΣΤΕΓΗ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ
Ταράτσα
Οδηγός Μουσικής