Το 2010, η 17χρονη τότε Charlotte de Witte αποφασίζει να ασχοληθεί με το DJing και επιλέγει ως ψευδώνυμο το «Raving George», αφού έτσι θα έκρυβε πως είναι κορίτσι. Ο κύριος λόγος πίσω από αυτή την απόφαση ήταν το ότι δεν ήθελε να κριθεί από την εμφάνιση, αλλά από τις δεξιότητές της ως DJ.

 

Ξεκινά να παίζει electro και electrohouse εμπνευσμένη από τη μουσική των Brodinski, Crookers και The Bloody Beetroots. To 2011 κερδίζει επάξια το βραβείο Red Bull – Elektropedia που της ανοίγει τον δρόμο για να παίξει στην κεντρική σκηνή του Tomorrowland την ίδια χρονιά, γεγονός που της αλλάζει τη ζωή.

 

Από εκείνη τη στιγμή τα φώτα της δημοσιότητας στρέφονται δειλά, αλλά σταθερά επάνω της κι εκείνη ξεκινά να παίζει περισσότερο techno και λιγότερο electro, μπαίνοντας συγχρόνως δυναμικά στον χώρο της παραγωγής. Το 2015 ανακοινώνει πως πλέον θα χρησιμοποιεί το πραγματικό όνομά της στη δουλειά, αφού θεωρεί πως έχει χτίσει μια καλή φήμη και δε χρειάζεται πια να κρύβει το φύλο της.

 

Το 2017, η καταξιωμένη 25χρονη Βελγίδα θεωρείται μία παρουσία που θα οδηγήσει τη σκηνή της techno μουσικής στο μέλλον και λίγο πριν έρθει στην Ελλάδα, επιλέγει για τους (πολλούς) Έλληνες θαυμαστές της τα πιο αγαπημένα της after party tracks.


1.

Jones & Stephensen – The First Rebirth (Original Mix)

Ένα κομμάτι που όλοι ξέρουμε και λατρεύουμε από τα παλιά και που πάντα αγγίζει τα συναισθήματά μας. Κυκλοφόρησε από την Bonzai Records, ζήτω το Βέλγιο!

 

 

 

 

2.

DBX – Losing Control (Original Mix)

Ένα από τα καλύτερα τραγούδια που έχουν γραφτεί ποτέ. Κυκλοφόρησε το 1994, όταν ήμουν δύο ετών, όμως ακούγεται τόσο σύγχρονο...

 


3.

Carat Trax II by Zolex – The Message (Veronique Mas Remix)

Ιδανικό κομμάτι για τις πρώτες ώρες του after, όταν είσαι ακόμα γεμάτος ενέργεια και διάθεση από το πάρτι που μόλις πήγες.

 


4.

Shiva Shidapu – Spiritual Healing (Original Mix)

Αν θέλεις να πας τα πράγματα και τους ήχους σε ένα πιο πνευματικό επίπεδο, αυτό είναι το ιδανικό κομμάτι. Το άκουγα ακατάπαυστα όταν ήμουν 17 ετών και το ξέθαψα πάλι πρόσφατα. Η Psytrance στα καλύτερά της!

 


5.

Jeff Mills – The Bells

Μήπως ψάχνεις για το απόλυτα κλασικό techno κομμάτι, που μετατρέπει το dancefloor σε βόμβα, κάθε φορά που το παίζεις; Τότε σίγουρα είναι αυτό εδώ. Πάντα μα πάντα φέρνει το σωστό αποτέλεσμα.

 


6.

Dustin Zahn – Stranger To Stability (Len Faki Podium)

Όταν ξεκίνησα το DJing, περίπου 7,5 χρόνια πριν, έπαιζα electro. Σκέψου τους Crookers, Bloody Beetroots, MSTRKRFT, τέτοια φάση. Ακούγοντας αυτό εδώ μπορείς να δεις όλη τη μουσική μου ιστορία, έχει όλα τα στοιχεία που μου θυμίζουν τι μου άρεσε εκείνα τα χρόνια. Η πρώτη μου αγάπη στην ηλεκτρονική μουσική.

 


7.

Ben Klock – Sirens (Original Mix)

Μια πιο πρόσφατη κυκλοφορία που όμως ανήκει στη λίστα με τα πιο αγαπημένα μου ever. Η παραγωγή σ' αυτό εδώ είναι συγκλονιστική, με εντυπωσιάζει ο τρόπος που περνάει η μελωδία. Αυτό το κομμάτι πραγματικά σε φέρνει σε ένα σημείο έκστασης, όταν το ακούς.

 


8.

Push – Universal Nation (Original Mix)

Άλλο ένα κλασικό κομμάτι από το Βέλγιο! Το έπαιξα τελευταίο στο set που έκανα στο Rock Werchter (ένα φεστιβάλ που γίνεται εδώ, στο Βέλγιο) και ο κόσμος έπαθε παραλήρημα! Έχει τον απόλυτο συνδυασμό μιας δουλειάς που είναι εύκολα αναγνωρίσιμη και συγχρόνως εξαιρετικά φτιαγμένη.

 


9.

Regal – Rem (Original Mix)

Αυτός ο τύπος κάνει φοβερά acid rave κομμάτια. Μου αρέσουν όλες οι κυκλοφορίες του, αλλά αυτό εδώ έχει το απόλυτο rave feeling για τα γούστα μου. Οπωσδήποτε να τσεκάρετε και το «Action».

 


10.

Charlotte de Witte – Varpulis

Χρησιμοποίησα σ' αυτό εδώ ένα sample που πραγματικά «δουλεύει» σωστά σε όλα τα after parties που κάνω. Σε υπνωτίζει και σε τραβάει βαθιά μέσα στον ήχο του.

 

Η Charlotte de Witte θα βρίσκεται στο Steam Athens την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου και στο Vintage Club στην Πάτρα το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου.

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Οδηγός Μουσικής