Στον νέο δίσκο του Θεολόγου Κάππου υπάρχει και ένα ποίημα του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη

Έντεχνη μουσική, με νησιώτικα ακούσματα και έντονο ποιητικό λόγο "χώρεσαν" στη δεύτερη δισκογραφική δουλειά του καλλιτέχνη

LIFOTEAM 8.3.2016 | 12:09

 

Μετά τον πρώτο του δίσκο και την επιτυχία του τραγουδιού "Για τα μάτια σου μόνο", ο Θεολόγος Κάππος επανέρχεται δισκογραφικά με το δεύτερο προσωπικό του άλμπουμ, με τίτλο "Παράθυρο στο δρόμο".

Και σε αυτή τη δουλειά, ο Κάππος «παντρεύει» το έντεχνο με τον ποιητικό λόγο, ο οποίος εκφράζεται με αμεσότητα προς τον ακροατή. Από την πρώτη νότα, γίνεται αντιληπτή η αγάπη του καλλιτέχνη προς τα παραδοσιακά ακούσματα, ο οποίος δεν φαίνεται να ξεχνά τη νησιώτικη καταγωγή του.

 

Η κιθάρα, η λύρα, το βιολί, το λαούτο, το μαντολίνο, το καβάλι, το ακορντεόν, το κοντραμπάσο είναι κάποια από τα όργανα που πρωταγωνιστούν στις ενορχηστρώσεις των τραγουδιών του δίσκου. «Κάθε κορμί», «Πείτε μου πουλιά», «Σμυρνιώτικο», «Να γελάς», είναι κάποιοι από τους τίτλους των τραγουδιών του νέου δίσκου, τους στίχους και τη μουσική του οποίου υπογράφουν οι Σταμάτης Μαρίνος, Δημήτρης Καντούνης, Βιολέτα 'Ικαρη, Σπήλιος Παπαγιαννόπουλος, Κατερίνα Ξαναλάτου, Θανάσης Στουπής.

 

Οι στίχοι του τραγουδιού «Μυστικό» είναι του μεγάλου Έλληνα ποιητή Ναπολέοντα Λαπαθιώτη. 

 

 

 

Info

Ο δίσκος κυκλοφορεί από το "Music Corner" και διατίθεται στο "Music Corner" (Πανεπιστημίου 56, Αθήνα) και σε όλα τα δισκοπωλεία της χώρας.