Σολίστ της ΚΟΑ - Αναπνέοντας Μουσική στις 4 Σεπτεμβρίου

Η αρχή γίνεται με το παιγνιώδες και ενεργητικό Κοντσέρτο για φαγκότο και 11 έγχορδα του πολυγραφότατου Ζαν Φρανσαί που προϊδεάζει για την 34η Συμφωνία του Μότσαρτ που ακολουθεί

The LiFO team, 27.8.2021 | 10:54

ΑναΠνέοντας Μουσική ή αλλιώς… αναδεικνύοντας τα Πνευστά, δηλαδή τους πνεύμονες που κατά πολλούς δίνουν οξυγόνο στη Συμφωνική Ορχήστρα. Με αυτή τη συναυλία ο επιτυχημένος κύκλος Σολίστ της ΚΟΑ υποδέχεται το φθινόπωρο παρουσιάζοντας τρία έργα που αναδεικνύουν τον εκφραστικό πλούτο και τον εξέχοντα ρόλο των πνευστών.

 

Η αρχή γίνεται με το παιγνιώδες και ενεργητικό Κοντσέρτο για φαγκότο και 11 έγχορδα του πολυγραφότατου Ζαν Φρανσαί που προϊδεάζει για την 34η Συμφωνία του Μότσαρτ που ακολουθεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αψεγάδιαστης μουσικής ιδιοφυΐας του συνθέτη της, η Συμφωνία δίνει έναν ανεξάρτητο ρόλο στα πνευστά και εκπλήσσει με τις δυναμικές αντιθέσεις της.

 

Η βραδιά τελειώνει με το Κομμάτι κοντσέρτου για τέσσερα κόρνα και ορχήστρα. Τη σύνθεση υπογράφει ο Καρλ Χάινριχ Χύμπλερ, που ως διακεκριμένος κορνίστας κατάφερε να  ξεδιπλώσει τις δυνατότητες και τις πολλαπλές διαστάσεις του Οργάνου. Σολίστ, ο α’ εξάρχων στα φαγκότα, Αλέξανδρος Οικονόμου. Στα κόρνα οι Χρήστος Σαλβάνος, Γρηγόρης Ασωνίτης, Ιωάννης Γούναρης και ο Σπύρος Κάκος. Στο πόντιουμ ο διακεκριμένος Μιχάλης Οικονόμου.

 

Μαγνητοσκοπημένη συναυλία – Η παρακολούθηση είναι δωρεάν.

 

Το σχόλιο του μαέστρου

Με μεγάλη χαρά επιστρέφω στο πόντιουμ της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Η συγκεκριμένη συναυλία έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα διότι θα συνεργαστώ με συναδέλφους με τους οποίους κάναμε μαζί τα πρώτα μας επαγγελματικά βήματα στα αναλόγια της ΚΟΑ και οι οποίοι είναι πλέον καταξιωμένοι σολίστες.


 

Το πρόγραμμα με μια ματιά

 

ΖΑΝ ΦΡΑΝΣΑΙ (1912 – 1997)

Κοντσέρτο για φαγκότο και 11 έγχορδα

 

ΒΟΛΦΓΚΑΝΓΚ ΑΜΑΝΤΕΟΥΣ ΜΟΤΣΑΡΤ (1756 – 1791)

Συμφωνία αρ.34 σε ντο μείζονα, Κ.388  

        

ΚΑΡΛ ΧΑΪΝΡΙΧ ΧΥΜΠΛΕΡ (1822 – 1893)

Κομμάτι κοντσέρτου για τέσσερα κόρνα και ορχήστρα

 

ΣΟΛΙΣΤ

Αλέξανδρος Οικονόμου: φαγκότο

Χρήστος Σαλβάνος: κόρνο

Γρηγόρης Ασωνίτης: κόρνο

Γιάννης Γούναρης: κόρνο

Σπύρος Κάκος: κόρνο

 

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Μιχάλης Οικονόμου

 

Για να παρακολουθήσετε online τη συναυλία, το Σάββατο 04.09 στις 20:30, επισκεφθείτε τη Σελίδα της ΚΟΑ στο Facebook ή το YouTube κανάλι μας.

Οδηγός Μουσικής