Οι τιτάνες της πρωτοποριακής ηλεκτρονικής μουσικής, Autechre, έρχονται στην Αθήνα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, για μία σπάνια εμφάνιση στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού την Τρίτη 5 Ιουλίου 2022.

 

«Autechre are one of the holiest institutions in electronic music. As with Aphex Twin, we will never know if their natural habitat is a museum, a laboratory, or a stage. Art, science and celebration.»

Primavera Sound

 

«Autechre, have made some of dance music’s most bafflingly original tunes.»

The New Yorker

 

«Electronic masters»

The Guardian
 

Plissken Festival: Οι Autechre ζωντανά στην Ακρόπολη

 

Οι φυσικοί έχουν επαληθεύσει ένα από τα πιο παράξενα φαινόμενα του μικρόκοσμου που ονομάζεται κβαντική διεμπλοκή – πρόκειται για το φαινόμενο που επιτρέπει σε δύο σωματίδια να συμπεριφέρονται παρόμοια, ανεξάρτητα από την απόσταση που υπάρχει μεταξύ τους – κάτι σαν τη μουσική των Autechre. Ο Sean Booth και ο Rob Brown «πειράζουν» και διαστρεβλώνουν την ηλεκτρονική μουσική από τα τέλη της δεκαετίας του 1980. 

 

Plissken Festival: Οι Autechre ζωντανά στην Ακρόπολη

 

Λίγοι καλλιτέχνες κατέχουν ξεχωριστή θέση στις καρδιές ακροατών, κριτικών και σημερινών παραγωγών όπως συμβαίνει με τους θρυλικούς πια βετεράνους της ηλεκτρονικής μουσικής, τους Autechre. Το βρετανικό δίδυμο συγκαταλέγεται στο πρώτο κύμα καλλιτεχνών που συνδέθηκε με την Warp Records και έχτισε τη φήμη του αμφισβητώντας τις δυνατότητες της μηχανικής μουσικής. Οι πρώτες πειραματικές και συναισθηματικές ηχογραφήσεις των Autechre έμοιαζαν εντελώς καινούργιες, ενώ το δίδυμο έχει πειραματιστεί με μία πληθώρα μουσικών ειδών και έχει δημιουργήσει, τα τελευταία τριάντα χρόνια, μουσικές συνθέσεις που αποτελούν ερεθίσματα για το πνεύμα. Με κάθε κυκλοφορία του το ντούετο προκαλεί επανάσταση στην ηλεκτρονική μουσική, επανεφευρίσκοντας και ορίζοντας συνεχώς εκ νέου το ίδιο του το δημιούργημα. Σήμερα, τα μέλη των Autechre, Rob Brown και Sean Booth, είναι οι ημίθεοι της πρωτοποριακής ηλεκτρονικής μουσικής. Δεκαετίες μετά την πρώτη τους κυκλοφορία, εξακολουθούν να έχουν το δικό τους όραμα, τη δική τους αντίληψη και τους δικούς τους στόχους για την avant garde electronica και για την πρόοδο της δουλειάς τους.

 

«Autechre’s discography is quite the feat of immaculate sustain»

Pitchfork

«infusing electronic music with a full spectrum of emotions»

The New York Times

«Autechre are the dons of abstract electronica»

The Times

 

Τιμές εισιτηρίων: 

 

Κάτω διάζωμα

Διακεκριμένη ζώνη: 55€

Ζώνη A: 48€

Ζώνη B: 44€

Ζώνη Γ: 40€

 

Άνω διάζωμα

Ζώνη Δ: 35€

Ζώνη E: 32€

Ζώνη ΣΤ: 28€

ΑμεΑ: 20€

 

(Για τα ΑμεΑ υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος στο Κάτω διάζωμα, Κερκίδα Α, Σειρές 1 – 3)

 

Εισιτήρια μπορείτε να βρείτε εδώ

Website - www.autechre.ws

Facebook - www.facebook.com/Autechre

 

Οδηγός Μουσικής