Η σαγηνευτική Grouper, γνωστή ως Liz Harris, θα εμφανιστεί στην Αθήνα, την Πέμπτη 28 Απριλίου 2022, στο Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός», για μία μαγευτική βραδιά γεμάτη ambient.

 

 

«A fascinating artist to watch»

beats per minute

 

«The ambient artist's work is titanic»

Pitchfork

 

Plissken Festival: GROUPER και Πάνος Αλεξιάδης ζωντανά στην Αθήνα

 

GROUPER

Τραγουδίστρια, μουσικός και συνθέτης, η Αμερικανίδα Liz Harris ή αλλιώς Grouper, έχει  διοχετεύσει το ταλέντο της στη δημιουργία μουσικής με στοιχεία ambient, ψυχεδέλειας και folk. Το τελευταίο άλμπουμ της Grouper, με τίτλο «Shade», περιλαμβάνει τραγούδια που ηχογραφήθηκαν τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου της single «Unclean Mind».

 

Μέχρι σήμερα, η Liz Harris έχει διαγράψει σημαντικότατη καλλιτεχνική πορεία, που περιλαμβάνει περισσότερα από δώδεκα άλμπουμ, διάφορα side projects αλλά και συνεργασίες με τους Xiu Xiu και τους Yellow Swans. Έχει μια συγκεκριμένη αισθητική, η οποία όμως πάντα εξελίσσεται, άλλοτε αυστηρή και λιτή, προσκολλημένη στον ακουστικό της πυρήνα, άλλοτε ασαφής και μυστηριώδης. Σε κάθε της μορφή, η μουσική της Grouper είναι πάντα ένα πέλαγος στο οποίο αξίζει να βυθιστείς.

 

Plissken Festival: GROUPER και Πάνος Αλεξιάδης ζωντανά στην Αθήνα

 

Πάνος Αλεξιάδης

 

Ο Πάνος Αλεξιάδης είναι ηχητικός καλλιτέχνης με έδρα την Αθήνα. Στο μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς του εξερευνά την σύνδεση μεταξύ σύνθεσης και αυτοσχεδιασμού, δημιουργώντας μια αίσθηση περιπλάνησης μεσα σε εσωστρεφή, ήμι-αφηρημένα ηχητικά περιβάλλοντα μακράς διάρκειας, με τη χρήση κυρίως αναλογικών συνθετητών και μαγνητοταινίας. 

 

Εισιτήρια:

17,00€ - Early Bird

20,00€ - Περιορισμένη προπώληση

24,00€ - Γενική προπώληση

 

Δίκτυο Προπώλησης:

Online: www.viva.gr/tickets/music/grouper

Τηλεφωνικά: 11876

 

Χώρος:

Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός»
Πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8
105 61, Αθήνα
Τηλ: 210 3221917
www.events.lsparnas.gr

 

Website - www.panosalexiadis.com

Instagram - www.instagram.com/panos_alexiadis

Soundcloud - www.soundcloud.com/alexiadis 

Οδηγός Μουσικής