Πέθανε ο Mark Bell

Ο θρυλικός μουσικός παραγωγός, ιδρυτικό μέλος των LFO και στενός συνεργάτης της Bjork

LIFOTEAM 13.10.2014 | 19:39

 

Ο θάνατος του έγινε γνωστός από  ένα tweet του Black Dog αν και δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

 

Update: Μόλις ανακοινώθηκε και στο επίσημο site της Warp. Ο θάνατος του οφείλεται σε επιπλοκές εξαιτίας μιας εγχείρισης. 

 

Ο Mark Bell γεννήθηκε στο Yorkshire της Βρετανίας και μαζί με τον Gez Varley δημιούργησαν τους LFO στις αρχές της δεκαετίας του '90, ένα από τα πιο πρωτοποριακά ηλεκτρονικά σχήματα της εποχής. Ήταν ένα από τα πιο σημαντικά συγκροτήματα της Warp Records. Κυκλοφόρησαν το άλμπουμ "Frequencies" τo 1991, έναν από τους κορυφαίους χορευτικούς δίσκους των 90s. Ήταν επίσης κύριοι υπαίτιοι για τον αμφιλεγόμενο όρο IDM [Intelligent Dance Music]. O Varley αποχώρησε από το γκρουπ το 1996 αλλά ο Bell δεν το έβαλε κάτω. To 1997 ανέλαβε την παραγωγή του Homogenic, του τρίτου άλμπουμ της Bjork και από τότε δεν σταμάτησε να συνεργάζεται με την γνωστή μουσικό. Μια συνεργασία που στιγμάτισε και τους δύο για πολλά χρόνια. Η Bjork συνήθιζε να παίζει το "Freak" των LFO, στην περιοδεία που έκανε το 2007.

Ο Bell κρυβόταν επίσης πίσω από την παραγωγή του Exciter των Depeche Mode το 2001. 

Δίκαια θεωρείται ένας από τους πιο καινοτόμους μουσικούς της γενιάς του που διαμόρφωσε την χορευτική μουσική όπως την ξέρουμε σήμερα.