Ωρα για... «Πιαν-ωδίες»

Σκηνική μουσική για έναν, δύο και τέσσερις πιανίστες

ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ/ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ-SHOWTIME 13.11.2013 | 10:30

 

 

 

Οι «Πιαν-ωδίες» είναι ένα παιχνίδι με ένα αλλά και δύο πιάνα, για δύο, τέσσερα ή και οκτώ χέρια, στο οποίο θα συμμετάσχουν με... τόλμη και φαντασία, την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου (ώρα: 20.30) στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, η Στέλλα Κούκου, ο Δημήτρης Κούκος, ο Νίκος Λαάρης και ο Θανάσης Αποστολόπουλος. Εμπνευστής αυτού του διασκεδαστικού μουσικού παιχνιδιού είναι ο μαέστρος Κωσταντίνος Καρύδης που είχε την ιδέα να παρουσιαστούν μεταγραφές έργων σκηνικής μουσικής του Περικλή Κούκου από μαθητές του στο Μέγαρο.

 

 

Θανάσης Αποστολόπουλος

 

Σκοπός αυτής της παρουσίασης είναι ο ακροατής «να εκτιμήσει τη μουσικότητα και τις συνθετικές αρετές ενός δημιουργού που μιλά με απλότητα και σαφήνεια, αρθρώνοντας έναν προσωπικό μουσικό λόγο», όπως αναφέρει στο σημείωμά του για το έντυπο πρόγραμμα της συναυλίας ο κλαρινετίστας Γιάννης Σαμπροβαλάκης. Στις «Πιαν-ωδίες», θα ακουστούν «Τα τραγούδια δίχως λόγια», αποσπάσματα από την οπερατική τριλογία «Μανουέλ Σαλίνας», «Ο Κονρουά και οι κόπιες του» (μεταγραφή σε πρώτη εκτέλεση) και «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας», καθώς και η Suite in Blue (επίσης σε πρώτη εκτέλεση). Τη συναυλία θα προλογίσει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Κ.Ο.Α. Βασίλης Χριστόπουλος.

 

Οι «Πιαν-ωδίες» εντάσσονται στις εκδηλώσεις της Σειράς «Μετατροπίες», μέσω της οποίας το κοινό έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με απρόσμενες πτυχές του έργου διαφόρων συνθετών και να απολαύσει παιγνιώδεις τρόπους «μεταποίησης» και επαναπροσέγγισης των δημιουργιών τους.

 

 

Στέλλα Κούκου

 

  

Info:

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, ώρα 20:30
Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος

Οι τιμές της συναυλίας είναι: 12 (Ζώνη Β) και 20 € (Zώνη Α). Ειδικές τιμές: 5 € (φοιτητές, νέοι, άνεργοι και Α.Μ.Ε.Α.) και 8 € (65+ και πολύτεκνοι).

Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 72.82.333 και στην ιστοσελίδα του Μ.Μ.Α.: www.megaron.gr

 

*****