Eject Festival 2018

Ejekt Festival

Μετά την εκστατική συναυλία τους πέρσι στο Tae Kwon Do, o Nick Cave και οι Bad Seeds έρχονται ξανά στην Αθήνα για να ανέβουν για πρώτη φορά στη σκηνή του Ejekt Festival. Μαζί τους στο φεστιβάλ θα παίξει η ανερχόμενη βρετανική μπάντα Wolf Alice, ένα μείγμα grunge με dream-pop και shoegaze. Το line up συμπληρώνουν οι Editors, οι Protomartyr και ο Jack Heart.

23/6, Πλατεία Νερού, Φάληρο, 17:00, εισ.: από 50 ευρώ

 

 

Summer Nostos Festival

Οι συναυλίες του Σαββατοκύριακου
Lianne La Havas

 

Το μεγάλο καλοκαιρινό φεστιβάλ που διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με ελεύθερη είσοδο και καλεσμένους μεγάλα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής ολοκληρώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο.

 

22 Ιουνίου

In War & Peace: Harmony through Music

Η μεσόφωνος Joyce DiDonato, μια από τις πλέον διάσημες λυρικές τραγουδίστριες στον κόσμο, εμφανίζεται για πρώτη φορά επίσημα στην Ελλάδα παρουσιάζοντας τη βραβευμένη δισκογραφική της δουλειά In War & Peace συνοδευόμενη από την ορχήστρα Il Pomo D’ Oro.   

 

Lianne La Havas

Το νέο μεγάλο όνομα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, η ελληνικής καταγωγής Lianne La Havas, που έχει χαρακτηριστεί ως μία αντιπροσωπευτική φωνή της νεο-folk μουσικής, έρχεται στο Summer Nostos Festival για ένα ατμοσφαιρικό live στο Ξέφωτο.

 

Yasmine Hamdan

Την έχουν αποκαλέσει «το σύγχρονο πρόσωπο της Μέσης Ανατολής», καθώς η συμβολή της στη σύγχρονη αραβική μουσική είναι κάτι παραπάνω από σημαντική από τότε που πρωτοεμφανίστηκε, στα τέλη της δεκαετίας του ‘90. Έκτοτε και μέχρι σήμερα, η καριέρα της Yasmine Hamdan έχει γίνει διεθνής κατακτώντας τον κόσμο - συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

 

23 Ιουνίου

Animal Collective

Οι Animal Collective (Avey Tare και Panda Bear), η περίφημη μπάντα της experimental pop που συνέδεσε το όνομά της με τα ‘00s, θα παρουσιάσει ζωντανά τον δίσκο Sung Tongs (2004). Οι Animal Collective, όπως έχει γραφτεί, δίνουν ήχο στη σουρεαλιστική εμπειρία της «ανώριμης» ευφορίας.

 

Willie Mae Rock Camp for Girls: The Concert

Το Willie Mae Rock Camp for Girls και το Ωδείο Αθηνών παρουσιάζουν 8 ροκ μπάντες νεαρών κοριτσιών, από 8 εώς 12 ετών! Έπειτα από ένα εντατικό μουσικό πρόγραμμα διάρκειας έξι ημερών, διδασκαλίας μουσικών οργάνων και σύνθεσης τραγουδιών, τα συγκροτήματα που δημιουργήθηκαν από την πιο διασκεδαστική μουσική κατασκήνωση ερμηνεύουν τα δικά τους κομμάτια σε μια ροκ συναυλία.

 

24 Ιουνίου

Άννα Βίσση

Η Άννα Βίσση επισκέπτεται το ΚΠΙΣΝ για μια εκρηκτική συναυλία την τελευταία ημέρα του Summer Nostos Festival, ένα κανονικό πάρτι για την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων.

 

Bongeziwe Mabandla

Όταν ο Bongeziwe Mabandla πρωτοεμφανίστηκε, με το άλμπουμ Umlilo το 2012, ανακηρύχθηκε ως το νέο πρόσωπο της afro-folk μουσικής.

 

Στα έξι χρόνια που πέρασαν από την κυκλοφορία του Umlilo (που θα πει φωτιά στη γλώσσα Xhosa), ο Mabandla θεωρείται ένας από τα πιο ταλαντούχους μουσικούς της Αφρικής, ο οποίος έχει δημιουργήσει τον δικό του afro-folk ήχο, πάνω στον οποίο γοητεύει με τη μοναδική του φωνή, τραγουδώντας στα αγγλικά και στα Xhosa, μια από τις 11 επίσημες γλώσσες της Νότιας Αφρικής.

 

Evelyn Glennie

Η βιρτουόζος των κρουστών από τη Σκωτία, Evelyn Glennie, μια κωφή συνθέτρια που ηχογραφεί μουσική για τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και για μουσικές βιβλιοθήκες, έρχεται στο Summer Nostos Festival 2018 για μια ξεχωριστή συναυλία με την Ορχήστρα Academica Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του καταξιωμένου μαέστρου Νίκου Τσούχλου.

 

This Is The Kit

Οι This Is The Kit είναι το μουσικό project της Βρετανίδας τραγουδίστριας Kate Stables, μιας από τις ελάχιστες γυναίκες μουσικούς που έχουν κερδίσει μια υποψηφιότητα για τα βρετανικά Ivor Novello μουσικά βραβεία.

22- 24/6, ΚΠΙΣΝ, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου & Δοϊράνης, Είσοδος ελεύθερη

 

 

Sting

Οι συναυλίες του Σαββατοκύριακου
Sting

 

Συνθέτης, στιχουργός, τραγουδιστής, ηθοποιός, συγγραφέας και ακτιβιστής, ο Στινγκ έχει κατακτήσει το κοινό διεθνώς και έχει πουλήσει περίπου 100 εκατομμύρια άλμπουμ, από την εποχή των Police αλλά και ως σόλο καλλιτέχνης.

 

Πολυβραβευμένος, με δέκα Grammy, δύο Brits, ένα Golden Globe, ένα Emmy και τέσσερις υποψηφιότητες για Όσκαρ, δεν έχει πάψει να μας συγκινεί από το ξεκίνημα της καριέρας του ως σήμερα. Μαζί του και ο διεθνούς φήμης μουσικός Shaggy.

22- 23/6, Ηρώδειο, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα, Ώρα: 21:00, Εισιτήριο: 60-142 ευρώ

 

Tiger Lillies

Οι συναυλίες του Σαββατοκύριακου
Tiger Lillies

 

Μια παράσταση με τα καλύτερα κομμάτια της 29χρονης καριέρας τους θα παρουσιάσουν οι ιδιαίτερα αγαπητοί στην Ελλάδα, Tiger Lillies. Το αμίμητο μουσικό τους στυλ, συνδυάζει με μαεστρία την μακάβρια μαγεία του προπολεμικού Βερολίνου με την ατίθαση αγριάδα του τσιγγάνικου punk, τους Monty Python με τον Bertolt Brecht, τον Jacques Brel και την Edith Piaf  με τον Tom Waits.

24/6, Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», Βύρωνας, Ώρα: 21:30, Εισιτήριο: 15-20 ευρώ

 

 

Ντόρα Μπακοπούλου

Οι συναυλίες του Σαββατοκύριακου
Ντόρα Μπακοπούλου

 

Δύο μαγικά διήμερα με τη διεθνούς φήμης πιανίστρια στην υπέροχη αυλή του ΜΙΕΤ. Συμμετέχει ο τσελίστας Χριστόφορος Μιρόσνικοφ.

 

Έργα Σοπέν 

Τρία Impromptu (σε λα ύφεση μείζονα, op. 29, σε φα δίεση μείζονα, op. 36, σε σολ μείζονα, op. 51), Nocturne σε ντο δίεση ελάσσονα, op. posth., δύο Μαζούρκες (op. 68, αρ. 4, op. 24, αρ. 2), Πολωνέζα σε μι ύφεση ελάσσονα, op. 26, αρ. 2, Βαλς σε ντο δίεση ελάσσονα, op. 64, αρ. 2, Σονάτα για βιολοντσέλο και πιάνο σε σολ ελάσσονα, op. 65, Μπαλάντα αρ. 4 σε φα ελάσσονα, op. 52. (Και στις 25, 26 Ιουνίου Έργα Σούμπερτ και Μπραμς)

21& 22/6, Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, Θουκυδίδου 13, 21:00, Εισιτήριο: 5-10 ευρώ

 

 

Kristof

Οι συναυλίες του Σαββατοκύριακου
Kristof

 

Έξι μήνες μετά το πρώτο του live στο six d.o.g.s, o Kristof επιστρέφει στην Αβραμιώτου για να μας αφηγηθεί τη νέα του ιστορία με πρωταγωνιστές ένα παράξενο talk show, μια πελώρια τσίχλα, δύο πορτοκαλί χάπια κι ενα μεγάλο σπίτι. Πιάνο και speaking words αποτελούν τη βάση για να μας εντάξει στον κόσμο του, μαζί με minimal, dream pop, cabaret και αγριορομαντικά στοιχεια.

 

Ο Kristof έχει κυκλοφορήσει δύο προσωπικά άλμπουμ, τα Rêvealité (2014) και The Oracle (2016). Αυτή την περίοδο ετοιμάζει τον καινούργιο του δίσκο που αναμένεται μέσα στο 2018.

22/6, 6 d.o.g.s., Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, Ώρα: 21:00, Εισιτήριο: 5 ευρώ

Οδηγός Μουσικής