Μούσα ελληνική

Η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη και η πιανίστα Έφη Αγραφιώτη ερμηνεύουν τραγούδια ελληνίφων και ελληνικής καραγωγής συνθετριών.

LIFOTEAM 8.2.2020 | 00:00

Η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη και η πιανίστα Έφη Αγραφιώτη μας προσκαλούν σε ένα μοναδικό μουσικό οδοιπορικό, από την Αθήνα, την Πάτρα, τα Επτάνησα μέχρι την Κωνσταντινούπολη και τη Μελβούρνη, το Λονδίνο, το Παρίσι, το Ιάσιο και το Βουκουρέστι. 

 

Η συναυλία με τίτλο "Μούσα ελληνική" με τραγούδια ελληνίφων και ελληνικής καραγωγής συνθετριών θα παγματοποιηθεί στην αίθουσα Άρης Γαρουφαλής του Ωδείου Αθηνών το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, στις 20.30. Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κύκλου συναυλιών της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ στο Ωδείον Αθηνών.

 

Στην συναυλία θα ακουστούν τραγούδια των συνθετριών Κλεονίκης Γενναδίου, Ερης Μαρκουίζου, Ιρμας Κολάση, Μαριώς Φοσκαρίνα-Δαμασκηνού, Μάνσι Μπαρμπέρις, Βασιλικής Φιλιππαίου, Μαρίας Καλογρίδου, Μαρίας Ταμπάν-Κεφαλιάδη, Ελένης Λαμπίρη, Λίλας Λαλαούνη, Λίντας Κουβαράς, Λένας Πλάτωνος, Βιβιέν Ναπ. Λαμπελέτ.

 

Χρονολογικά, οι γυναίκες δημιουργοί μουσικής αυτής της συναυλίας διαγράφουν μια διαδρομή 170 ετών ζωής και ιστορίας, ξεκινώντας από τις Κλεονίκη Γενναδιου, Μαρία Ταμπάν - Κεφαλιάδη και Μαριώ Φοσκαρίνα - Δαμασκηνού, που γεννήθηκαν στα μέσα του 19 ου αιώνα.

ΠΟΤΕ08/02/2020 - 08/02/2020
ΠΟΥΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Οδηγός Μουσικής