Μικρές Μέρες - Beyond the Blackout στη Θεσσαλονίκη

Κοινή συναυλία, στις 12 Μαρτίου

LIFOTEAM 7.3.2016 | 20:52

Μικρές Μέρες - Beyond the Blackout στη Θεσσαλονίκη

 

Μικρές Μέρες - BeyondtheBlackout

Βιοτεχνία, Ορφανίδου 4 (1ος Όροφος)

Σάββατο 12 Μάρτη, 22:00

www.biotexnia.org

 

 

“...Οι Μικρές Μέρες ανέβηκαν στη σκηνή του Silver Dollar κατά τις 11.30. Δύο κιθάρες, μπάσο, ντραμ μασίν. Στίχος αρκετά πρωτότυπος και σε σημεία χιουμοριστικός. Ήδη στο πρώτο κομμάτι μιλάνε για «την ουσία που έχουν βρει στη ‘Funky Φιλοσοφία’». Αργότερα κάνουν ένα ωραίο λογοπαίγνιο με το κλισέ για το σύστημα που κατά καιρούς διάφοροι το έχουν πολεμήσει από μέσα. Ενδιαφέρον έχουν και τα samples που παρεμβάλλονται ανάμεσα σε κάποια τραγούδια (κάτι έλεγε στην αρχή ένας τύπος για τον Κολοκοτρώνη (;!) αλλά δεν ακουγόταν πολύ καθαρά).

Μουσικά οι Μικρές Μέρες μοιάζουν μοιρασμένοι ανάμεσα σε τρεις κατευθύνσεις. Υπάρχουν τραγούδια σε rock ’n’ roll ρυθμούς, με κοφτές punk κιθάρες (σε αυτά ο τραγουδιστής παρλάρει-μισοτραγουδάει, θυμίζοντας Patti Smith, Velvet Underground κλπ, και καμιά φορά πετυχαίνει και καμιά νότα). Έχουν κάποια άλλα με γκρουβάτο μπάσο και MC, σε ρυθμούς που δε θα τους έλεγες ακριβώς hip hop ή funk, αλλά που κινούνται εκεί γύρω. Και είναι και ορισμένα πιο heavy όπου το γκρουπ επιχειρεί να πάει από τον ψίθυρο στην κραυγή και το αντίστροφο, με αρκετή επιτυχία. Ξεχώρισα το ‘Δίψα για Ελευθερία’ (κάπως έτσι), όπου φαίνεται ότι συναντιούνται όλα τα στυλ που δοκιμάζουν στα υπόλοιπα κομμάτια. Άλλωστε και οι ίδιοι έδειχναν να το απολαμβάνουν ιδιαίτερα...”

 

Πηγή:www.feelthenoise.gr

 

Motorik ρυθμοί, drones, κολλημένες μπασογραμμές, punk ξεσπάσματα: καλώς ήρθατε στο θορυβώδες, φρικαριστικό σύμπαν των Beyond the Blackout. Οι τέσσερις ψυχεδελορόκερ από τη Θεσσαλονίκη γνωρίζουν πώς να εξελίσσουν τα μινιμαλιστικά τους θέματα σε μια ατμόσφαιρα που σε υποβάλλει και ταυτόχρονα σε απογειώνει. Οι κιθάρες τους περνάνε μέσα από αμέτρητα distortion και εφέ, μα στην καρδιά αυτού του σύμπαντος χτυπάει κάτι αληθινό.