Μεσσίας: ένα υπέροχα εκφραστικό και Χριστουγεννιάτικο μουσικό έργο

Με ένα ιδιαίτερα εορταστικό πρόγραμμα, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών γιορτάζει τα Χριστούγεννα στις 16 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής.

The LiFO team, 15.12.2022 | 15:47

Αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή και συνδέθηκε άρρηκτα με τον εορτασμό των Χριστουγέννων. Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στις 16 Δεκεμβρίου γιορτάζει τα Χριστούγεννα στο Μέγαρο Μουσικής με τον Μεσσία του Γκέοργκ Φρήντριχ Χέντελ. Μια από τις υψηλότερες κορυφές του μπαρόκ και η δημοφιλέστερη σύνθεση του δημιουργού της, το ορατόριο Μεσσίας αφηγείται την ιστορία του Ιησού και με τη μελωδικότητά του οδηγεί τον ακροατή σε κατάσταση ψυχικής ευδαιμονίας. Μια μοναδική εμπειρία ακρόασης που εγκαθίσταται στην καρδιά όσων τη βιώσουν. Σολίστ, η Νίνα Κουφοχρήστου (υψίφωνος), η Χρυσάνθη Σπιτάδη (μεσόφωνος), ο Αλέξανδρος Τσιλογιάννης (τενόρος) και ο Σάιμον Ρόμπινσον (βαθύφωνος). Συμμετέχουν, η Χορωδία της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων. Τη συναρπαστική ανάγνωση του έργου εγγυάται ο φημισμένος μαέστρος του μπαρόκ και σε βάθος γνώστης του Χέντελ, Κρίστιαν Κέρνιν.

 

Το πρόγραμμα με μια ματιά

 

ΓΚΕΟΡΓΚ ΦΡΗΝΤΡΙΧ ΧΕΝΤΕΛ (1685–1759) Μεσσίας, ορατόριο HWV 56

 

Μεσσίας
Νίνα Κουφοχρήστου
Μεσσίας
Χρυσάνθη Σπιτάδη
 

 

ΣΟΛΙΣΤ

Νίνα Κουφοχρήστου, υψίφωνος

Χρυσάνθη Σπιτάδη, μεσόφωνος

Αλέξανδρος Τσιλογιάννης, τενόρος

Σάιμον Ρόμπινσον, βαθύφωνος

 

Μεσσίας
Κρίστιαν Κέρνιν

 

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Κρίστιαν Κέρνιν

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Χορωδία της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης

Χορωδία του Δήμου Αθηναίων

 

Ώρα: 19:30 Δωρεάν εισαγωγική ομιλία της Έφης Μηνακούλη για τους κατόχους εισιτηρίων

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Τιμές: 60€, 45€, 35€, 25€ και 20€ (εκπτωτικό)

Online αγορά εδώ

 

Το σχόλιο της Χρυσάνθης Σπιτάδη

Ο Μεσσίας του Χέντελ είναι ένα ορατόριο κλασσικό, πολυπαιγμένο, με διαφορετικές ερμηνείες γεγονός που δημιουργεί ανάλογες αξιώσεις. Αποτελεί μια πρόκληση τεχνικά κι ερμηνευτικά, προκειμένου να μεταφερθεί στο παρόν ένα έργο παλαιάς μουσικής από τη σύνθεση της οποίας μας χωρίζουν αρκετοί αιώνες. Η σύμπραξη με την ΚΟΑ, μια ορχήστρα ιστορική, είναι τιμή και χαρά μου.

 

Μεσσίας
Αλέξανδρος Τσιλογιάννης

 

Το σχόλιο του Αλέξανδρου Τσιλογιάννη

Ο Μεσσίας είναι ένα υπέροχα εκφραστικό μουσικό έργο. Αν και παίζεται σε «ύφος συναυλίας» είναι σε μεγάλο βαθμό γραμμένο σαν όπερα και παίζεται με πάθος και γνήσια φροντίδα για τα λόγια και τη μουσική. Η ιστορία στον Μεσσία είναι το παν.

 

Μεσσίας
Σάιμον Ρόμπινσον

 

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, 20:30 Μέγαρο Μουσικής Αθηνών Αίθουσα Χ. Λαμπράκης

Οδηγός Μουσικής