ΚΟΑ: Ασκήσεις Φαντασίας | Ελληνική Επανάσταση – Έτος Σαιν-Σανς

Στην αρχή της βραδιάς ακούγεται ένα νέο συμφωνικό έργο του προβεβλημένου συνθέ­τη Δημήτρη Σκύλλα, εμπνευσμένο από το χορό του Ζαλόγγου (παραγγελία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών).

The LiFO team, 12.10.2021 | 15:40

Με τη διπλή επετειακή συναυλία που είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και στο Έτος Camille Saint-Saëns [Καμίγ Σαιν-Σανς], εγκαινιάζεται ο κύκλος των φετινών συμπαραγωγών του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου στις 20:30 στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

 

Στην πρώτη του συνεργασία με την ΚΟΑ, ο Λευκορώσος μαέστρος Βια­τσεσλάβ Βόλιτς, πρώτος αρχιμουσικός της Εθνικής Όπερας της Οδησ­σού, διευθύνει την Τρίτη Συμφωνία του Camille Saint-Saëns, ανοίγοντας έτσι ένα ευρύτερο αφιέρωμα στον σπουδαίο Γάλλο μουσουργό, από τον θάνατο του οποίου συμπληρώνεται φέτος ένας αιώνας.

 

Στην αρχή της βραδιάς ακούγεται ένα νέο συμφωνικό έργο του προβεβλημένου συνθέ­τη Δημήτρη Σκύλλα, εμπνευσμένο από το χορό του Ζαλόγγου (παραγγελία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών), ενώ στη συνέχεια ο βιρτουόζος πιανίστας Συπριέν Κατσαρής ερμηνεύει δύο φαντασμαγορικές συνθέσεις υψηλών δεξιοτεχνικών απαιτήσεων του Franz Liszt [Φραντς Λιστ].

 

Το πρόγραμμα με μια ματιά

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΥΛΛΑΣ (γεν. 1987)

Ο χορός του Ζαλόγγου, παραγγελία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης

 

ΦΡΑΝΤΣ ΛΙΣΤ (1811–1886)

Φαντασία πάνω σε μοτίβα από τα «Ερείπια των Αθηνών» του Μπετόβεν

Ουγγρική Φαντασία για πιάνο και ορχήστρα

 

ΚΑΜΙΓ ΣΑΙΝ-ΣΑΝΣ (1835–1921)

Συμφωνία αρ. 3 σε ντο ελάσσονα, έργο 78, «του εκκλησιαστικού οργάνου»

 

Σολίστ

Συπριέν Κατσαρής, πιάνο

 

Μουσική Διεύθυνση

Βιατσεσλάβ Βόλιτς

 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Οδηγός Μουσικής