Καλοκαιρινές βραδιές στην αυλή του ΜΙΕΤ σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών

Ξεχωριστές μουσικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της δράσης «Άνοιγμα στην Πόλη»

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το Φεστιβάλ Αθηνών 2018 και ετοιμάζεται να φιλοξενήσει στην δροσερή αυλή του στην Πλάκα ξεχωριστές μουσικές εκδηλώσεις, στο πλαίσιο της δράσης «Άνοιγμα στην Πόλη».

 

Πρόγραμμα

12-16 Ιουνίου, 21.30
Χριστίνα Μαξούρη
20 + 1 Λαϊκά Μεταπολεμικά Τραγούδια με Μπαρόκ Σύνολο

Η αρχοντιά του ρεμπέτικου συναντά τον συναισθηματισμό της μπαρόκ μουσικής. Ανακατεύουν πενιές και δοξαριές και συστήνουν μια ιδιότυπη συναυλία στην ατμοσφαιρική αυλή του ΜΙΕΤ στην Πλάκα. Ερμηνεύτρια και μουσικοί καλούν τη Λένα Κιτσοπούλου να μπει σ’ αυτόν τον ελκυστικό «κόσμο», τραγουδώντας με τον δικό της μοναδικό τρόπο κάποια από τα τραγούδια.

 

17 & 18 Ιουνίου, 21.30
Duo Aura
Αγάπη Τριανταφυλλίδη & Nil Kocamangil
Classic Without Frontiers

Η Ελληνίδα Αγάπη Τριανταφυλλίδη στο πιάνο και η Τουρκάλα Νιλ Κοτσαμανγκίλ στο τσέλο δημιουργούν μια μοναδική συναυλία με έργα Σούμαν, Ραχμάνινοφ, Σοστακόβιτς, Πιατσόλλα Ελλήνων και Τούρκων συνθετών.

 

21-22 & 25-26 Ιουνίου, 21.30
Ντόρα Μπακοπούλου
21 & 22 Ιουνίου: Έργα Σοπέν
25 & 26 Ιουνίου: Έργα Σούμπερτ και Μπραμς

Δύο μαγικά διήμερα με τη διεθνούς φήμης πιανίστρια. Συμμετέχει ο τσελίστας Χριστόφορος Μιρόσνικοφ. Στο δεύτερο πρόγραμμα μαζί τους και ο βιολιστής Γιώργος Καρτελιάς.

 

28 έως 30 Ιουνίου, 21.30
Βασίλης Ρακόπουλος
Affection

Συναυλία κλασικής μουσικής, σε δύο μέρη, με έργα του Βασίλη Ρακόπουλου. Θα παρουσιαστούν, σε πρώτη εκτέλεση, δύο σουίτες για κλασική κιθάρα και κουιντέτο εγχόρδων. Πρόκειται για τα έργα «affection» και «no answer», που αναζητούν έναν κοινό τόπο αισθητικής συνύπαρξης διαφορετικών στυλιστικών ιδιωμάτων.

 

Info:

Αυλή του ΜΙΕΤ

Θουκυδίδου 13, Πλάκα

Η προπώληση των εισιτηρίων θα πραγματοποιείται από το Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ, Αμερικής 13, Αθήνα.

Τις ημέρες των συναυλιών και των παραστάσεων, τα εισιτήρια θα διατίθενται επίσης στον χώρο των εκδηλώσεων, στην αυλή του ΜΙΕΤ.

Εισιτήρια: Κανονικό 10 €, Μειωμένο 5 € (Φοιτητικό,  65+, Ανέργων, ΑΜΕΑ).

Οδηγός Μουσικής