Jazz Chronicles: Koutsonanos & Gayer Duet

Μια βραδιά με πρωτότυπες συνθέσεις, αυτοσχεδιασμούς και ευρηματικές ενορχηστρώσεις που κινούνται από την παραδοσιακή μέχρι και τη μοντέρνα τζαζ.

LIFOTEAM 15.3.2020 | 00:00

Το Koutsonanos & Gayer Duet, ένα δεξιοτεχνικό σχήμα της ευρωπαϊκής τζαζ σκηνής, παρουσιάζει στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ μια βραδιά με πρωτότυπες συνθέσεις, αυτοσχεδιασμούς και ευρηματικές ενορχηστρώσεις που κινούνται από την παραδοσιακή μέχρι και τη μοντέρνα τζαζ.

 

Με σημαντικές βραβεύσεις, δισκογραφία και πολλές ζωντανές εμφανίσεις στο ενεργητικό τους, ο κοντραμπασίστας Βασίλης Κουτσονάνος και ο πιανίστας Matyas Gayer, αριστούχοι του Μουσικού Τμήματος της Σχολής Καλών Τεχνών του Graz (Αυστρία), συνυφαίνουν τις διαφορετικές πολιτισμικές τους αναφορές και την αγάπη τους για την αυτοσχεδιαστική μουσική στο Koutsonanos & Gayer Duet.

 

Ο Ούγγρος Matyas Gayer, «ένας από τους πρωταγωνιστές της επόμενης γενιάς της τζαζ», όπως έχει χαρακτηριστεί από τον David Hazeltine, έχει τιμηθεί με το Gramofon Award, το κορυφαίο ουγγρικό βραβείο για την τζαζ, και έχει συνεργαστεί δισκογραφικά με εξέχοντα μέλη της παγκόσμιας τζαζ σκηνής, όπως ο Louis Hayes και ο Peter Washington.

 

Ο Βασίλης Κουτσονάνος είναι ένας μουσικός που, όπως αναφέρει και ο Greg Cohen, έχει «εκφραστικό και μελωδικό παίξιμο, βασισμένο στην υψηλή αισθητική». Έχει συμμετάσχει σε ευρωπαϊκές τζαζ ορχήστρες και είναι ιδρυτικό μέλος του τζαζ κουαρτέτου "4Seasons" με το οποίο εμφανίζεται σε μεγάλα φεστιβάλ της Ευρώπης. Συνεργάζεται, επίσης, ως ανεξάρτητος μουσικός με σπουδαίους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες (Brasel, DeRose, Abene, Ραφαηλίδη, Κλαμπάνη, Κοντραφούρη, Μάλαμα, κ.ά.).

ΠΟΤΕ15/03/2020 - 15/03/2020
ΠΟΥΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΙΔΡΥΜΑ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ»
Οδηγός Μουσικής