Φεστιβάλ Ηλιούπολης 2022: Μία ξεχωριστή μουσική παράσταση με τίτλο «Ένα φως αναμμένο»

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου μαζί με τους συνεργάτες του, σε μία ξεχωριστή παράσταση στις 19 Σεπτεμβρίου.

The LiFO team, 13.9.2022 | 11:37

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ένας από τους κορυφαίους μουσικούς και τραγουδοποιούς της χώρας μας, στήνει μια μουσική παράσταση στηριγμένη στα πιο αγαπημένα τραγούδια του αλλά και σε τολμηρούς συνδυασμούς ελληνικών και ξένων εμβληματικών τραγουδιών με τον ιδιαίτερο τρόπο που το κάνει στην τηλεοπτική του εκπομπή, το «Μουσικό Κουτί».

 

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου μαζί με τους εξαιρετικούς συνεργάτες του, γίνεται η παρέα όλων μας κάθε Τετάρτη μέσα από την πολύ επιτυχημένη εκπομπή «Μουσικό Κουτί» στην ΕΡΤ1. Εμπνευστής και δημιουργός  της εκπομπής, ο Νίκος Πορτοκάλογλου συναντά εκλεκτούς καλεσμένους και μοιράζεται πρωτότυπες διασκευές αγαπημένων τραγουδιών, στήνοντας κάθε εβδομάδα ένα μοναδικό τηλεοπτικό live.

 

Ο τίτλος της παράστασης «Ένα φως αναμμένο», προέκυψε από την τελευταία του δημιουργία, ένα μελαγχολικό αλλά και ελπιδοφόρο λαϊκό τραγούδι με ηλεκτρική κιθάρα και μπουζούκι. Η οπτικοποίηση του τραγουδιού έγινε δια χειρός Νίκου Πορτοκάλογλου με το κινητό του στο αγαπημένο του Πήλιο σε συνδυασμό με εικαστικά παιχνίδια από την δημιουργική ομάδα της Foss Productions.

 

Μαζί του, η Βίκυ Καρατζόγλου, μία από τις νεότερες αναγνωρίσιμες γνήσιες λαϊκές φωνές, που έχει ήδη χαράξει μία ιδιαίτερη πορεία στο χώρο της ελληνικής μουσικής σκηνής. «Τρία λεπτά και κάτι» ο τίτλος του νέου της άλμπουμ που κυκλοφορεί από την Panik Records, με πολλούς σημαντικούς συντελεστές και έναν φρέσκο ήχο που αγκαλιάζει τα λαϊκά της στοιχεία και μπλέκει ομοιόμορφα με τα τραγούδια και την αισθητική του Νίκου.

 

Ο Βύρων Τσουράπης, πιστός συνοδοιπόρος του Νίκου Πορτοκάλογλου τα τελευταία χρόνια στις ζωντανές εμφανίσεις του, έχει γίνει ευρύτερα γνωστός μέσα από το «Μουσικό Κουτί», ως μέλος της μπάντας της εκπομπής. Φέτος, ταξιδεύει έχοντας στις αποσκευές του τα όμορφα τραγούδια του από το νέο του δίσκο «Λέξεις Μακρόσυρτες».

Την ομάδα συμπληρώνει η πολύχρωμη και δυναμική μπάντα του Νίκου Πορτοκάλογλου, οι «Ευγενείς Αλήτες».Μία γιορτινή παράσταση, αντίδοτο στους δύσκολους καιρούς που περνάμε. Nίκος Πορτοκάλογλου: φωνή, κιθάρα

Βίκυ Καρατζόγλου: φωνή,

Βύρων Τσουράπης: μπάσο, μαντολίνο, φυσαρμόνικα, φωνή

Θανάσης Τσακιράκης: τύμπανα, φωνή

Ηλίας Λαμπρόπουλος: βιολί, μπουζούκι, τρομπέτα, γκάϊντα, φωνή

Χρήστος Παπαδόπουλος: κλαρινέτο, σαξόφωνο, φλογέρες, φωνή

Κατερίνα Λιάκη: πλήκτρα, φωνή

Άκης Πασχαλάκης: ηχοληψία

Παραγωγή: “360ο ENTERTAINMENT”

Τιμές εισιτηρίων: 10€ προπώληση & για φοιτητές, άνεργους, πολύτεκνους και κατόχους κάρτας του Δημότη, 12€ γενική είσοδος στο ταμείο. Δωρεάν τα ΑμεΑ άνω του 67%

Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής» Γαρδίκη & Σμόλικα, Ηλιούπολη, τηλ. 210 9923840. Ώρα έναρξης εκδηλώσεων: 21:00  Προπώληση εισιτηρίων:

  • Viva.gr
  • Βιβλιοπωλείο «Περί βιβλίου», (Ελ. Βενιζέλου 138, 2109946717, Δευτέρα έως Σάββατο, ώρες καταστημάτων)

Τις ημέρες των εκδηλώσεων,  το ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Ηλιούπολης «Δ.Κιντής» θα είναι ανοιχτό από  τις 19:30 και θα διαθέτει εισιτήρια αποκλειστικά για την εκδήλωση της ημέρας.

 

Η πρόσβαση στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής» εξυπηρετείται από τις παρακάτω γραμμές του ΟΑΣΑ, που πραγματοποιούν στάσεις  πολύ κοντά στο Θέατρο:

  • Γραμμή 237 (αφετηρία Μετρό Δάφνης), στάση Νησάκι ή στάση Αστυνομία ή στάση Σχολεία (προς Δάφνη)
  • Γραμμή 140 (αφετηρία Πολύγωνο), στάση Πλατ. Παλαιών Πατρών Γερμανού-ΙΚΑ
  • Γραμμή 201 (Μετρό Αγίου Δημητρίου), στάση Πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού-IKA

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 210 9940699 ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.politismos-ilioupoli.gr

 

​​​​​​Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ θα λειτουργεί, καθ’ όλη τη διάρκειά του, σύμφωνα με το εκάστοτε ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο.

 

Οδηγός Μουσικής