Το αφιέρωμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας (1923-1977) ολοκληρώνεταιτην Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στις 8:30 μ.μ., με ένα μεγάλο γκαλά όπερας με την υψίφωνο Ermonela Jaho [Ερμονέλα Γιάχο] και τον τενόρο Charles Castronovo [Τσαρλς Καστρονόβο], το άστρο των οποίων μεσουρανεί στο παγκόσμιο λυρικό στερέωμα εδώ και χρόνια.

 

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ανοίγει το γιορτινό Δεκέμβριο με ένα λαμπερό Γκαλά όπερας στις 3 Δεκεμβρίου

 

Ερμηνευτές με εντυπωσιακές φωνητικές και υποκριτικές ικανότητες, οι δύο λυρικοί καλλιτέχνες έχουν αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις: η Ermonela Jaho ανακηρύχτηκε «Καλλιτέχνις της χρονιάς 2023», ενώ ο Charles Castronovo τιμήθηκε, το 2019, με τον τίτλο του  «Καλύτερου τραγουδιστή» από τα Διεθνή Βραβεία Όπερας (International Opera Awards).

 

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ανοίγει το γιορτινό Δεκέμβριο με ένα λαμπερό Γκαλά όπερας στις 3 Δεκεμβρίου

 

Στη συναυλία-αφιέρωμα στην Μαρία Κάλλας, η Ermonela Jaho και ο Charles Castronovo θα προσφέρουν στο ελληνικό κοινό μερικές από τις ωραιότερες σελίδες του ιταλικού και γαλλικού ρεπερτορίου, ερμηνεύοντας άριες, οι οποίες μας θυμίζουν ρόλους που υπηρέτησε ανεπανάληπτα η Κάλλας, αλλά και χαρακτηριστικά ντουέτα από τις όπερες: «Λουίζα» του Gustave Charpentier [Γκυστάβ Σαρπαντιέ], «Ο βασιλιάς του Υς» του Édouard Lalo [Εντουάρ Λαλό], «Θαΐς» και «Μανόν» του Jules Massenet [Ζυλ Μασνέ], «Αντριάνα Λεκουβρέρ» και «Αρλεζιάνα» του Francesco Cilea [Φραντσέσκο Τσιλέα], «Καβαλερία ρουστικάνα» και «Βαλλύ» του Alfredo Catalani [Αλφρέντο Καταλάνι] καθώς και «Μαντάμα Μπατερφλάι» του Giacomo Puccini [Τζάκομο Πουτσίνι].

 

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ανοίγει το γιορτινό Δεκέμβριο με ένα λαμπερό Γκαλά όπερας στις 3 Δεκεμβρίου

 

Την Ermonela Jaho και τον Charles Castronovo πλαισιώνει η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, που θα διευθύνει ο διεθνώς καταξιωμένος αρχιμουσικός Λουκάς Καρυτινός.

 

Ermonela Jaho ‒ Charles Castronovo Γκαλά όπερας Έτος Μαρία Κάλλας

 

Οι μουσικοί του γνωστού αθηναϊκού συνόλου επέλεξαν επίσης για το πρόγραμμα της βραδιάς γοητευτικά ορχηστρικά αποσπάσματα από την «Κάρμεν» του Georges Bizet [Ζωρζ Μπιζέ], τη «Μινιόν» του Ambroise Thomas [Αμπρουάζ Τομά], την «Καβαλερία ρουστικάνα» του Pietro Mascagni [Πιέτρο Μασκάνι] και τη «Μανόν Λεσκώ» του Giacomo Puccini [Τζάκομο Πουτσίνι].

 

 

Η προπώληση έχει αρχίσει.

 

 

Έκθεση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας

Tη βραδιά του Γκαλά όπερας (3/12/2023), εγκαινιάζεται στο Μέγαρο η έκθεση «Καληνύχτα, σας αγαπώ», που φιλοξενείται έως τις 30/1/2024 στο Φουαγιέ Ισογείου της Αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης και επιχειρεί να αναδείξει την προσωπικότητα της μεγάλης ντίβας επάνω στη σκηνή αλλά και εκτός αυτής. Παρουσιάζονται προσωπικά αντικείμενα-ενθυμήματα και φορέματα της Μαρίας Κάλλας από τη συλλογή του Νίκου Χαραλαμπόπουλου. Συμπληρώνεται από ένα κοστούμι-δείγμα που έκανε ο Γιάννης Τσαρούχης για την παράσταση της όπερας «Μήδεια» στην Επίδαυρο, τέσσερις μακέτες κοστουμιών της Lila de Nobili [Λίλα ντε Νόμπιλι] από την παράσταση «Λα Τραβιάτα» στη Σκάλα του Μιλάνου, μία μακέτα του Piero Tosi [Πιέρο Τόζι] για την ταινία «Μήδεια» του Pier Paolo Pasolini [Πιερ Πάολο Παζολίνι] και από μακέτες κοστουμιών του Γιάννη Τσαρούχη, δάνεια από ιδρύματα και ιδιώτες. Επίσης, στο Φουαγιέ προβάλλονται σε οθόνη συνέντευξη και κοντσέρτα. Η επιμέλεια της έκθεσης είναι της Λίλης Πεζανού.

 

Τιμές εισιτηρίων

11 € (εκπτωτικά) 16 26 € 34 € 42 € 52 € 60 €

Eισιτήρια

210 72 82 333, megaron.gr

Πληροφορίες

www.megaron.gr

Facebook: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Instagram: megaron_athens

YouTube: Megaron - The Athens Concert Hall

Twitter: Megaro MegaronAthens

Οδηγός Μουσικής