Duo Capriccioso

Ένα μουσικό ταξίδι με έντονα ηχοχρώματα και ρυθμούς από τη Λατινική Αμερική.

LIFOTEAM 14.5.2014 | 00:00

Το Duo Capriccioso (κιθάρα-φλάουτο) μας οδηγεί σε ένα μουσικό ταξίδι με έντονα ηχοχρώματα και ρυθμούς από τη Λατινική Αμερική: από την ιστορία του τάνγκο, όπως την αφηγήθηκε μουσικά ο Astor Piazzolla, σε χορούς της Βραζιλίας και της Αργεντινής, μέσα από τις μελωδίες του Maximo Diego Pujol και του Celso Machado. Το 2ο μέρος περιλαμβάνει

ένα αφιέρωμα στον Μ. Χατζιδάκι με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από το θάνατό του. Με τη Μαριάννα Ζάχου στο τραγούδι, μας καλούν σε μια περιήγηση στα τραγούδια του μεγάλου μας συνθέτη, όπου αποτυπώνονται η ευαισθησία, η πολιτική καθώς και η προσωπική του αισθητική.

Η Κλεοπάτρα Κυρτάτα (φλάουτο) και η Αθανασία Νικολακοπούλου (κιθάρα) συνεργάζονται από το 2008 ως μουσικό σχήμα «Duo Capriccioso». Με τον εξαιρετικά αρμονικό συνδυασμό των δύο οργάνων τους και ένα ιδιαίτερα ευρύ ρεπερτόριο, μετρούν μια σειρά επιτυχημένων εμφανίσεων με πλούσιο πρόγραμμα: προκλασικά και κλασικά έργα, Γάλλους συνθέτες του εικοστού αιώνα, σύγχρονους συνθέτες της Λατινικής Αμερικής, ελληνικά τραγούδια, αλλά και

μουσικά παραμύθια. Έχουν εμφανιστεί στη Μύκονο, την Άνδρο, στη Γιορτή Δρόμου Ψυρρή, στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Χαλανδρίου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στον ΙΑΝΟ κ. α.

H Μαριάννα Ζάχου είναι πτυχιούχος της Νομικής σχολής του Α.Π.Θ. κι εργάζεται ως δικηγόρος. Είναι μόνιμο μέλος της Μικτής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας υπό τη διεύθυνση του Δ. Καρβούνη, έχοντας λάβει μέρος σε συναυλίες στο Μ.Μ.Α, Μ.Μ.Θ, Ηρώδειο καθώς και σε όλη την Ελλάδα, με έργα των Μίκη Θεοδωράκη, Άλκη Μπαλτά, Νίκου Κυπουργού, Ηλία Ανδριόπουλου κ.ά. Συμμετέχει επίσης στο γυναικείο φωνητικό Σύνολο "inDONNAtion" υπό τη διεύθυνση του Δ. Κτιστάκη. Έχει συνεργαστεί με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων, τον Πασχάλη Τόνιο, τον Γρηγόρη Βαλτινό, την ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης, τον Ηρακλή Βαβάτσικα, τα Μακρινά Ξαδέρφια κ.ά. Επίσης συμμετείχε σε σεμινάρια της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών με το συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου και την ηθοποιό Λυδία Κονιόρδου.

 

Duo Capriccioso

Αθανασία Νικολακοπούλου: κιθάρα

Μαριάνα Ζάχου: φωνή

Κλεοπάτρα Κιρτάτα: φλάουτο

 

ΠΟΤΕ14/05/2014 - 14/05/2014
ΠΟΥAITION
Οδηγός Μουσικής