Το Βιβλίο της Ανησυχίας ζωντανεύει μέσα από το μουσικοθεατρικό έργο του Μίσελ φαν ντερ Άα

Το magnum opus του Πεσσόα παρουσιάζεται στην Στέγη από τον καταξιωμένο συνθέτη και σκηνοθέτη

The LiFO team, 5.12.2017 | 11:23

Με μια πρωτότυπη παράσταση που συνδυάζει τραγούδι, ηλεκτρονικούς ήχους, ζωντανή μουσική, εικόνες και λόγο ο Μίσελ φαν ντερ Άα θα παρουσιάσει το Βιβλίο της Ανησυχίας του Φερνάντο Πεσσόα στην Στέγη Ιδρύματος Ωνάση.

 

Το magnum opus του Πορτογάλου λογοτέχνη θα ζωντανέψει μέσα από μουσικοθεατρικό έργο του καταξιωμένου συνθέτη και σκηνοθέτη από την Ολλανδία.

 

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο του έργου αναλαμβάνει ένας σημαντικός εκπρόσωπος της νέας γενιάς ηθοποιών, ο Μιλτιάδης Φιορέντζης, ενώ το Ergon Ensemble, το επιτυχημένο ελληνικό σύνολο που ειδικεύεται στη σύγχρονη μουσική και εμφανίζεται για πέμπτη φορά στη Στέγη, θα τεθεί υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Kasper de Roo.

 

Η ζωντανή ερμηνεία των συντελεστών συνδιαλέγεται με διαφορετικούς χαρακτήρες του βιβλίου, οι οποίοι παρουσιάζονται σε κινηματογραφημένες προβολές επί σκηνής, δίνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο μια ονειρική διάσταση στο πολυεπίπεδο θέαμα.

 

Η παράσταση μένει πιστή στο πνεύμα του Πεσσόα, αναδεικνύοντας όλες εκείνες τις πολυπρόσωπες πτυχές της ζωής που τόσο ζωντανά διέκρινε ο συγγραφέας. Και το κοινό οδηγείται μέσα από ένα σύνολο σφιχτοδεμένων αποσπασμάτων σε μια γόνιμη και, τελικά, μεγαλειώδη ανησυχία.

 

Παράλληλες Δράσεις

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου

Μετά τη συναυλία, συζήτηση του κοινού με τους συντελεστές

 

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου

Εργαστήριο με τον Michel van der Aa

 

Info

15 & 16/12

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση- Κεντρική Σκηνή

Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα, 210 9005800

Ώρα: 20:30

Εισιτήριο: 7- 15 ευρώ

Οδηγός Μουσικής