Γιάννης Χαρούλης

Αυτές είναι οι μεγάλες συναυλίες του Σεπτέμβρη
Ο Γιάννης Χαρούλης μετά από ένα καλοκαιρινό ταξίδι σε ολόκληρη την Ελλάδα έρχεται ξανά στο Θέατρο Βράχων.

 

Ο Γιάννης Χαρούλης μετά από ένα καλοκαιρινό ταξίδι σε ολόκληρη την Ελλάδα έρχεται ξανά στο Θέατρο Βράχων τη Δευτέρα 3 και την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018. Δύο μαγικές βραδιές γεμάτες μουσική, παράδοση, όνειρα και συγκίνηση μας καλεί να ζήσουμε ο Γιάννης Χαρούλης και όλοι μαζί να στήσουμε μια μεγάλη γιορτή για να καλωσορίσουμε το φθινόπωρο.

 

Θέατρο Βράχων, Βύρωνας, Δευτέρα 3 & Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018, 21:00, Εισιτήρια: 12 ευρώ φοιτητικό-ανέργων, 14 ευρώ γενική είσοδος

 

Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου κλείνει φέτος 45 χρόνια ξεχωριστής παρουσίας στο ελληνικό τραγούδι και τα γιορτάζει με την περιοδεία «Κράτα ρε φίλε, γερά». Τέσσερις γενιές θαυμαστών ενώνονται στο κοινό κι ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου επιλέγει τα πιο αγαπημένα τους κομμάτια από την ιστορία του. Την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας για μία ακόμα ξεχωριστή συναυλία. Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Sober on Tuxedos.

 

Παλαιό Ελαιουργείο, παραλία Ελευσίνας, Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018, 20:30, Εισιτήρια: 12 ευρώ, μειωμένο: 5 ευρώ

 

Chemical Brothers

Αυτές είναι οι μεγάλες συναυλίες του Σεπτέμβρη
Οι Chemical Brothers, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ηλεκτρονικής dance σκηνής των τελευταίων 30 χρόνων.

 

Το Release Athens 2018 επιστρέφει μετά τις τρεις μεγάλες βραδιές του καλοκαιριού, με την Autumn Edition, παρουσιάζοντας τους θρυλικούς Chemical Brothers, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ηλεκτρονικής dance σκηνής των τελευταίων 30 χρόνων, σε ένα δυνατό οπτικοακουστικό show.

 

Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας Ελληνικού, Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, 19:00, Εισιτήριο: 35-100 ευρώ

 

Kadebostany

Αυτές είναι οι μεγάλες συναυλίες του Σεπτέμβρη
Οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού Kadebostany.

 

Το Bolivar παρουσιάσει ένα φεστιβάλ με headliners ένα δυναμικό όνομα της electro pop σκηνής, τους αγαπημένους του ελληνικού κοινού Kadebostany. Η ανερχόμενη Katerine Duska και ο Γιάννης Καπετανάκης που με τη λύρα του θα πραγματοποιήσει ένα live loop project θα συμμετάσχουν επίσης στο φεστιβάλ.

 

Bolivar Beach Bar, Ακτή του Ηλίου, Άλιμος, Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, 21:00, Εισιτήριο: από 12 ευρώ

 

Goran Bregović

Αυτές είναι οι μεγάλες συναυλίες του Σεπτέμβρη
Ο Goran Bregović και η μπάντα του, Wedding and Funeral Band έρχονται στην Αθήνα.

 

Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στις 21:00 το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) θα φιλοξενήσει τον Goran Bregović και την μπάντα του, Wedding and Funeral Band. Ο ιδιαίτερα δημοφιλής στη χώρα μας συνθέτης, μαζί με ένα σύνολο δέκα εγχόρδων και χορωδών, θα δώσει στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος μια συναυλία που θα ταξιδέψει το κοινό στα ιδιαίτερα soundtracks του.

 

Στη συναυλία του στην Αθήνα θα παρουσιάσει μια επιλογή από τα soundtracks των ταινιών που τον καθιέρωσαν παγκοσμίως: από τη Βασίλισσα Μαργκό, μέχρι τις τρεις αξέχαστες συνεργασίες του με τον σκηνοθέτη Emir Kusturica (O Καιρός των Τσιγγάνων, Arizona Dream, Underground).

 

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018, 21:00, Είσοδος ελεύθερη

 

Μάνος Λοΐζος: 80 χρόνια

Αυτές είναι οι μεγάλες συναυλίες του Σεπτέμβρη
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης θα τιμήσει με μία πρωτότυπη μουσική συνάντηση τον αξέχαστο Μάνο Λοΐζο.

 

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης τιμά με μία πρωτότυπη μουσική συνάντηση τον αξέχαστο Μάνο Λοΐζο, με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων από τη γέννησή του.

 

Η Κ.Ο.Θ. συναντά στη σκηνή του Ηρωδείου την κορυφαία ερμηνεύτρια και συνεργάτη του Λοΐζου, Δήμητρα Γαλάνη, έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους τραγουδοποιούς, τον Φοίβο Δεληβοριά, και μία από τις πλέον ξεχωριστές λαϊκές φωνές της χώρας μας, τη Γιώτα Νέγκα, που ερμηνεύουν γνωστά τραγούδια του σπουδαίου δημιουργού σε συμφωνικές διασκευές, αναζητώντας εκλεκτικές συγγένειες με κλασικούς συνθέτες, μέσα από νέες, ανατρεπτικές, ενορχηστρώσεις.

 

Παράλληλα η Κ.Ο.Θ. θα παρουσιάσει για πρώτη φορά τη συμφωνική σουίτα Loizos Recomposed του Αντώνη Σουσάμογλου, βασισμένη σε μουσικά θέματα του τιμώμενου συνθέτη. Διευθύνει ο Μίλτος Λογιάδης.

 

Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 3241807, Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018, 21:00, Εισιτήρια: 20-85 ευρώ

 

Ελεωνόρα Ζουγανέλη «Νύχτες Καλοκαιριού»

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη φέρνει τις εικόνες και όλο το καλοκαίρι του 2018 σε μια Νύχτα Καλοκαιριού στην Τεχνόπολη, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου. Όσα κρατήσαμε και όσα αφήσαμε να τα πάρει το κύμα, όσα τραγουδήσαμε και όσα χορέψαμε, οι παρέες, τα μυστικά, οι αγάπες και οι έρωτες γίνονται χρόνια τώρα το πρόγραμμα στις περιοδείες της Ελεωνόρας. Φέτος πια, όλα στον υπερθετικό βαθμό και ως εκεί «που μας φτάσανε οι έρωτες».

 

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη με ολοκαίνουριο άλμπουμ που έχει ήδη αγαπηθεί και έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές και με ένα πρόγραμμα που χωράει μέσα σε δυόμιση ώρες όλα τα ερμηνευτικά της πρόσωπα, έρχεται για μια αξέχαστη Νύχτα Καλοκαιριού στην Τεχνόπολη. 

 

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018, 21:00, Εισιτήρια: Early bird 10 ευρώ / Προπώληση: 13 ευρώ / Ταμείο: 15 ευρώ, 10 ευρώ άνεργοι και ΑμεΑ 

 

Tekashi 6ix9ine

Αυτές είναι οι μεγάλες συναυλίες του Σεπτέμβρη
Ο αμφιλεγόμενος rapper Tekashi 6ix9ine.

 

Ο αμφιλεγόμενος rapper που κάθε μέρα απασχολεί τα media είτε με την πολυτάραχη ζωή είτε με συνεργασίες με super stars όπως η Nicki Minaj εμφανίζεται στη σκηνή του Piraeus 117 Academy την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου.

 

Piraeus 117, Πειραιώς 117, Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, 20:00, Εισιτήριο: 20-35 ευρώ

  

Θανάσης Παπακωνσταντίνου – Σωκράτης Μάλαμας, «Με στόμα που γελά»

Ο νέος δίσκος του Θανάση με ερμηνευτή τον Σωκράτη, «Με στόμα που γελά», που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο, στάθηκε αφορμή για να αποφασίσουν, σαν έτοιμοι από καιρό, τη σύμπραξη για το φετινό συναυλιακό καλοκαίρι.

 

Τον Σεπτέμβριο, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και ο Σωκράτης Μάλαμας κλείνουν πανηγυρικά με δύο συναυλίες στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων την πιο πετυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία που έμεινε στην ιστορία.

 

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Δευτέρα 10 & Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018, 21:00, Εισιτήρια: 13 ευρώ προπώληση, 15 ευρώ ταμείο

 

Bryan Ferry

Αυτές είναι οι μεγάλες συναυλίες του Σεπτέμβρη
Bryan Ferry

 

Ο «δανδής της ροκ», Bryan Ferry, την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου θα ανέβει και στη σκηνή του Ωδείου Ηρώδου Αττικού και υπόσχεται να μας χαρίσει μια βραδιά που θα θυμόμαστε για καιρό. O Bryan Ferry παραμένει ένας από τους πιο καινοτόμους και εμβληματικούς τραγουδιστές και στιχουργούς της ποπ, με μια μοναδικής και εξαιρετικής κομψότητας φωνητική λάμψη. 

 

Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 3241807, Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018, 21:00, Εισιτήρια: 22-132 ευρώ

 

Κωστής Μαραβέγιας

Αυτές είναι οι μεγάλες συναυλίες του Σεπτέμβρη
Κωστής Μαραβέγιας

 

Μετά από μια μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία, ο Κωστής Μαραβέγιας κάνει μια στάση στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας, την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου. Ένα πολύχρωμο πολιτισμικό μουσικό πάρτι από αυτά που ξέρει να φτιάχνει ο Κωστής Μαραβέγιας. Ένα πρόγραμμά γεμάτο τραγούδια από τα πρώτα του χρόνια στη δισκογραφία  αλλά και ένα μουσικό παιχνίδι με τραγούδια που ο Κωστής αγαπά πολύ.

 

Παλαιό Ελαιουργείο, παραλία Ελευσίνας, Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018, 20:30, Εισιτήρια: 12 ευρώ, μειωμένο: 5 ευρώ

 

Μίμης Πλέσσας - Γιώργος Χατζηνάσιος - Γιώργος Θεοφάνους, Τρεις συνθέτες - Τρία πιάνα

Ο Μίμης Πλέσσας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος και ο Γιώργος Θεοφάνους συναντιούνται στη σκηνή του Ηρωδείου, την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, με σκοπό τη στήριξη των 40.000 παιδιών που αγκαλιάζει η Ένωση «Μαζί για το Παιδί». Κοινός τους παρανομαστής το πιάνο τους. 

 

Σε αυτή τη μουσική αναδρομή θα τους συντροφεύσουν οι: Μελίνα Ασλανίδου, Σοφία Βόσσου, Ευρυδίκη, Δάκης , Χρήστος Μάστορας, Δημήτρης Μπάσης, Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, Demy. Την παρέα τους θα πλαισιώσουν οι ερμηνευτές: Άκης Δείξιμος, Σπύρος Κλείσας, Δήμητρα Σταθοπούλου, Μαίρη Στεφανακίδη και η Βάλια Σωμαράκη. Συμμετέχει η παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου.

 

Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 3241807, Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018, 21.00, Εισιτήρια: 15-50 ευρώ

 

Salvatore Adamo & Βασίλης Λέκκας

Ο σούπερ σταρ των 100 εκατομμυρίων δίσκων και ο μοναδικός Έλληνας ερμηνευτής, ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ανέγερση του νέου μουσείου της Δήλου. Η «βελούδινη φωνή», ο «ερωτικότερος ερμηνευτής του κόσμου», ο πολυβραβευμένος δημιουργός, ο μοναδικός Adamo έρχεται στην Αθήνα.

 

Στην πρώτη του εμφάνιση στο Ηρώδειο, ο «μελωδός της αγάπης» μας υπόσχεται μια μαγική διαδρομή στον κόσμο των αισθήσεων, με όχημα το αξεπέραστο ηχόχρωμά του και εφόδια τις μουσικές αποσκευές του με όλες τις αξέχαστες μεγάλες επιτυχίες του. Μαζί του, ένας μεγάλος Έλληνας ερμηνευτής, ο Βασίλης Λέκκας.

 

Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 3241807, Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018, 21:00, Εισιτήρια: 18-100 ευρώ

 

Μάριος Φραγκούλης, Athens Revisited ….Μύθοι και Ήρωες

Αυτές είναι οι μεγάλες συναυλίες του Σεπτέμβρη
Μάριος Φραγκούλης

H καθιερωμένη συνάντηση του Μάριου Φραγκούλη με το κοινό του στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, φέτος γίνεται υπό την καλλιτεχνική καθοδήγηση της καταξιωμένης δημιουργού, Λίνας Νικολακοπούλου.

 

Ο Μάριος Φραγκούλης σε τραγούδια από το διεθνές κλασσικό και Classical Crossover ρεπερτόριό του μαζί με μοναδικές στιγμές από τα μνημειώδη έργα Carmina Burana, La Traviata, Canto General, Άξιον Εστί, Όρνιθες και αγαπημένες ταινίες όπως το La Vita E Bella, Dances With Wolves, West Side Story, Zorba the Greek, την ταινία Schindler’s List και την ταινία Blue του Preisner.

 

Τη Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία του Δήμου Αθηναίων διευθύνει ο μαέστρος Λουκάς Καρυτινός. Συμμετέχουν ο βιρτουόζος βιολονίστας Zoltàn Maga και η Δήμητρα Σελεμίδου. Μαζί τους ο σπουδαίος Ισπανός συνθέτης José-Maria Cano.

 

Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 3241807, Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018, 21:00, Εισιτήρια: 18-86 ευρώ

 

Θάνος Μικρούτσικος

Μετά από μια σοβαρή περιπέτεια με τη υγεία του, ο Θάνος Μικρούτσικος επέστρεψε γεμάτος ενέργεια με μια σειρά συναυλιών που μονοπωλούν το ενδιαφέρον του μουσικόφιλου κοινού.

 

Ο μεγάλος συνθέτης παρουσιάζει στο Παλαιό Ελαιουργείο ένα πρόγραμμα με τραγούδια που έχουν αγαπηθεί από δυο και περισσότερες γενιές στις 17 Σεπτεμβρίου, έχοντας στο πλευρό του τους Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστα Θωμαΐδη, Γιώργο Μεράντζα και Μίλτο Πασχαλίδη.

 

Παλαιό Ελαιουργείο, παραλία Ελευσίνας, Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018, 20:30, Εισιτήρια: 12 ευρώ και 5 ευρώ (μειωμένο)

 

«Flea Market» - Φοίβος Δεληβοριάς με Μαρίνα Σάττι & Fonès, συμμετέχει η Νεφέλη Φασούλη

Αυτές είναι οι μεγάλες συναυλίες του Σεπτέμβρη
Ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του δημιουργούν ξανά μία ατμόσφαιρα γιουσουρούμ, τώρα στο Παλαιό Ελαιουργείο.

 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία και τα αλλεπάλληλα sold out του χειμώνα, ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του δημιουργούν ξανά μία ατμόσφαιρα γιουσουρούμ, τώρα στο Παλαιό Ελαιουργείο, απλώνοντας στους πάγκους τις μικρές ιστορίες που μαζεύει ο τραγουδοποιός από το ‘89 έως σήμερα και δίνοντάς τις όσο-όσο, μετά από σκληρό παζάρι με τα κενά της ζωής ανάμεσα στους δίσκους.

 

Κι επειδή κάθε σωστό «flea market» οφείλει να έχει στην πραμάτεια του εξωτικά αρώματα και εντόπια ζεστασιά, ο Φοίβος καλεί τη Μαρίνα Σάττι και τις υπέροχες Fonέs της για να μας πουν τραγούδια από όλο τον κόσμο, από τα Βαλκάνια ως την παλιά Αμερική κι από την Αραβία ως τη μεσαιωνική Γαλλία.

 

Παλαιό Ελαιουργείο, παραλία Ελευσίνας, Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018, 20:30, Εισιτήρια: 12 ευρώ και 5 ευρώ (μειωμένο)

 

Γιάννης Αγγελάκας

O Γιάννης Αγγελάκας όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στο μουσικό μας χάρτη, δεν έπαψε ποτέ να είναι δημιουργικός, ανατρεπτικός και κυρίως ανήσυχος. Δε θα μπορούσε να μην ισχύει το ίδιο και για την μπάντα του, τους 100°C. Σχεδόν δυο χρόνια πειραματίζονται, γελάνε, γράφουν, σβήνουν και ταξιδεύουν.

 

Αποτέλεσμα όλων αυτών ένας νέος δίσκος που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Με αυτόν στις αποσκευές τους θα ταξιδεύουν το φετινό καλοκαίρι σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και μας «ταξιδεύουν». Φυσικά πάντα υπάρχει χώρος και για επιλογές από όλη την πορεία του Γιάννη Αγγελάκα, από τις Τρύπες έως σήμερα.

 

Θέατρο Βράχων, Βύρωνας, Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018, 21:00, Είσοδος ελεύθερη

 

Luz Casal

Αυτές είναι οι μεγάλες συναυλίες του Σεπτέμβρη
Η «Μούσα του Αλμοδοβάρ» Luz Cazal.

 

Τη διάσημη Ισπανίδα super star Luz Casal, την «απόλυτη Ντίβα», τη «μεγαλύτερη ερωτική φωνή της Μεσογείου», τη «Μούσα του Αλμοδοβάρ» θα απολαύσει το αθηναϊκό κοινό την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, σε ένα μοναδικό ερωτικό οδοιπορικό, που ετοίμασε η ίδια, ειδικά για το ελληνικό κοινό που τόσο την έχει αγαπήσει.

 

Πέρα από τους μουσικούς θησαυρούς της μητρικής της γλώσσας, που πάντα κουβαλάει στις αποσκευές της, η Luz Casal θα ερμηνεύσει δημοφιλείς ροκ μπαλάντες και τραγούδια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες μιας άλλης μεγάλης Ντίβας, της αξέχαστης Dalida και θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό νέα κομμάτια από το τελευταίο της cd «Que corra el aire».

 

Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 3241807, Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018, 21:00, Εισιτήρια: 25-85 ευρώ

 

Classic Rock: Οι μεγαλύτερες ροκ επιτυχίες από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας & την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Μια από τις μεγαλύτερες ορχήστρες της Ευρώπης, η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας, παρουσιάζει τη συναυλία με την οποία η ροκ μουσική μπόρεσε να εισχωρήσει και να ακουστεί σε όλες τις μεγάλες όπερες της Ευρώπης.

 

Διάσημα τραγούδια των μεγαλύτερων ροκ συγκροτημάτων παρουσιάζονται με συμφωνικό ήχο, μαζί με ηλεκτρικά όργανα. Ειδικά για τη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο Ηρώδειο, εξασφαλίστηκε η σύμπραξη της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Πράγας με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

 

Οι μεγαλύτερες επιτυχίες των Pink Floyd, Led Zeppelin, Deep Purple, Queen, U2, Europe, Alannah Myles, θα ακουστούν από τους σπουδαίους μουσικούς της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Πράγας και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, αλλά και από διάσημους προσκεκλημένους, υπό τη μουσική διεύθυνση του μαέστρου, συνθέτη και ενορχηστρωτή Friedemann Riehle.

 

Μαζί τους στη σκηνή θα είναι σε όλο το δεύτερο μέρος της συναυλίας οι John Lees' Barclay James Harvest γιορτάζοντας τα 50 χρόνια της καριέρας τους με τα σπουδαία τους τραγούδια όπως το «Poor man's moody blues» και το «Hymn» αλλά και ροκ τραγούδια άλλων μεγάλων δημιουργών που έχουν αγαπήσει.

 

Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 3241807, Παρασκευή 21 & Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018, 21:00, Εισιτήρια: 25-83 ευρώ

 

Active Member, «Ζαλίκι 2018»

Αυτές είναι οι μεγάλες συναυλίες του Σεπτέμβρη
Active Member

 

Ένα οδοιπορικό στη μεγάλη δισκογραφία του γκρουπ είναι η συναυλία στο Θέατρο Βράχων, κι ενώ πέρασε πάνω από μια δεκαετία από την προηγούμενη φορά. Οι Active Member βρίσκονται στην ενεργό δράση 26 χρόνια.

 

Είτε με τη δύναμη του ονόματός τους, ως ενεργά μέλη, είτε με διάφορα μουσικά και άλλα project, o B.D.Foxmoor –ιθύνων νους– και η Sadahzinia έχουν βρει έναν δικό τους τρόπο να ερμηνεύουν το γίγνεσθαι, το πώς μεταβάλλονται τα πράγματα και οι καταστάσεις σε έναν κόσμο παλλόμενο ή και βουβό. Δεκάδες albums, εκατοντάδες τραγούδια, ζωή μετρημένη με ρίμες και λέξεις.

 

Η μουσική παύση το 2015 έγινε μετά από σκέψη και ήταν μια σκληρή απόφαση. Όμως η ίδια η ζωή και οι απαιτήσεις της έφεραν τους Active Member στο κομβικό σημείο να δεχτούν την πρόκληση να συνεχίσουν.

 

Ήδη, κυκλοφόρησαν το 19ο album τους με τίτλο «Ζαλίκι» υπονοώντας το ηθικό βάρος, αλλά και το φορτίο όλων αυτών των χρόνων τόσο του ίδιου του γκρουπ όσο κι αυτού που καλείται πια να μεταφέρει και να μεταδώσει το ίδιο το κοινό.

 

Θέατρο Βράχων, Βύρωνας, Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018, 21:00, Εισιτήρια: A' φάση προπώληση: 8 ευρώ / Β' φάση προπώλησης: 10 ευρώ / Ταμείο 12 ευρώ

 

30 χρόνια Πυξ Λαξ

Σε καιρούς που έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλο πιο πολύ από ποτέ, σε καιρούς που η μουσική μοιάζει να είναι η μόνη λύση, οι Πυξ Λαξ είναι ξανά μαζί μας και μας χαρίσουν αξέχαστες μουσικές εμπειρίες

 

Θέατρο Βράχων, Βύρωνας, Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018, 21:00, Εισιτήρια: Προπώληση 15 ευρώ, Ταμείο 17 ευρώ

 

Διονύσης Σαββόπουλος - Μαρίνα Σάττι - Αλκμάν, «Για την υγεία των κοριτσιών μας»

Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου ο Διονύσης Σαββόπουλος τραγουδά και παρουσιάζει στη σκηνή του Ηρωδείου δύο καινούριες μουσικές δυνάμεις: Την ομάδα «Μαρίνα Σάττι, Fonés και Chόres» και την ομάδα «Αλκμάν».

 

Η νέα αυτή μουσική παραγωγή του Σαββόπουλου, παρουσιάζεται από ένα σύνολο άνω των 40 μουσικών, χορωδών και τραγουδιστών, στο πλαίσιο της καμπάνιας για την πρόληψη του γυναικείου καρκίνου, από τις «Γυναίκες στην Ογκολογία».

 

Δικά του αγαπημένα τραγούδια διασκευασμένα από την Μαρίνα Σάττι και τους Αλκμάν, αλλά και νέα τραγούδια από το ρεπερτόριο των νέων καλλιτεχνών που «ξεδιάλεξε» ο ίδιος, θα ακουστούν σε μια παράσταση - πρόταση που φέρνει στο προσκήνιο καινούργιους ήχους, «δεμένους» με τη μαγική μπαγκέτα του Σαββόπουλου.

 

Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 3241807, Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018, 21:00, Εισιτήρια: 15-60 ευρώ

 

Αρλέτα, Ακόμη κι αν φύγεις...

Αυτές είναι οι μεγάλες συναυλίες του Σεπτέμβρη
Σημαντικοί Έλληνες ερμηνευτές και αγαπημένοι φίλοι της Αρλέτας θα συναντηθούν στο Ηρώδειο την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου, για να τραγουδήσουν όλοι μαζί, μόνο για εκείνη.

 

Σημαντικοί Έλληνες ερμηνευτές και αγαπημένοι φίλοι της Αρλέτας θα συναντηθούν στο Ηρώδειο την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου, για να τραγουδήσουν όλοι μαζί, μόνο για εκείνη. Καλλιτέχνες της γενιάς της που συμπορεύθηκαν παράλληλα ή και δημιουργικά δίπλα της, οικείοι άνθρωποί της και φίλοι, αλλά και κάποιοι καλλιτέχνες νεότεροι, που την αναφέρουν ως πηγή ουσιαστικής έμπνευσης.

 

Aνάμεσά τους και δυο σπουδαίες διεθνείς συμμετοχές, ο Craig Walker (ιδρυτικό μέλος των Archive) και η Phoebe Killdeer (πρώην αγαπημένη φωνή των Nouvelle Vague) ή αλλιώς οι Them There, που άμεσα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση.

 

Ερμηνεύουν: Φωτεινή Βελεσιώτου, Παυλίνα Βουλγαράκη, Βαγγέλης Γερμανός, Χρήστος Θηβαίος, Βίκυ Καρατζόγλου, Ντόρα Μπακοπούλου, Sunny Μπαλτζή, Μίλτος Πασχαλίδης, Μπάμπης Στόκας, Τάνια Τσανακλίδου, Γιώργης Χριστοδούλου, Angelika Dusk, Them There: Craig Walker (Archive) & Phoebe Killdeer (Nouvelle Vague)

 

Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 3241807, Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου, Εισιτήρια: 17-50 ευρώ

 

Michel Legrand - Γιώργος Περρής & Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ

Αυτές είναι οι μεγάλες συναυλίες του Σεπτέμβρη
Michel Legrand

 

Σπουδαίος συνθέτης, ευφάνταστος ενορχηστρωτής, σημαντικός τζαζ πιανίστας: οι λέξεις είναι λίγες για να περιγράψουν έναν θρυλικό μουσικό. Πολυβραβευμένος και επιδραστικός, με αμέτρητες συναυλίες στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου, ο Michel Legrand είναι ένας συνθέτης με ανεξίτηλο αποτύπωμα στην παγκόσμια μουσική σκηνή.

 

Στην 65χρονη πορεία του, ο πιο σημαντικός κινηματογραφικός συνθέτης στον κόσμο, έχει ντύσει με τις μουσικές του ταινίες όπως Οι Ομπρέλες του Χερβούργου (1964), ενώ έχει διακριθεί με τρία βραβεία Όσκαρ για τις ταινίες Υπόθεση Τόμας Κράουν (1969), Summer of ’42 (1972) και Yentl (1984) καθώς και 5 βραβεία Grammy.

 

Tα τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει θρυλικοί τραγουδιστές όπως οι Barbra Streisand, Frank Sinatra, Aretha Franklin, Shirley Bassey, Jessye Norman, Ray Charles και η Νάνα Μούσχουρη.

 

Για τη συνάντηση της Αθήνας, ο Λεγκράν επιλέγει τον Γιώργο Περρή, τον διεθνή Έλληνα τραγουδιστή, γνωστό για την ευελιξία με την οποία τραγουδά σε πολλές γλώσσες και τις μοναδικές του ερμηνείες που τον κατατάσσουν σε μία από τις σημαντικότερες φωνές της γενιάς του.

 

Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 3241807, Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, 21:00, Εισιτήρια: 18-68 ευρώ

 

Γιώργος Νταλάρας, Νέα Σμύρνη - Σμύρνη - Γέφυρα πολιτισμού

Στο πλαίσιο της πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ των Δήμων Σμύρνης και Νέας Σμύρνης, ο Γιώργος Νταλάρας με την Κρατική Ορχήστρα Σμύρνης επαναλαμβάνει για μια μόνο βραδιά στην Αθήνα τη μεγάλη συναυλία που έδωσε στο Μέγαρο Πολιτισμού Ahmed Adnan Saygun, στη Σμύρνη.

 

Η Κρατική Ορχήστρα Σμύρνης, υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου Hakan Sensoy, θεωρείται μια από τις σπουδαιότερες ορχήστρες της Εγγύς Ανατολής. Η σύμπραξή της με τον Γιώργο Νταλάρα, έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες ερμηνευτές, έχει ως αποτέλεσμα μια συναυλία σταθμό στο μουσικό γίγνεσθαι που ενώνει αρμονικά δύο λαούς και πολιτισμούς.

 

Η συναυλία περιλαμβάνει επιλογή τραγουδιών Ελλήνων συνθετών και μπαλάντες της Μεσογείου, παραδοσιακά τραγούδια καθώς και ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα με τραγούδια από την Μικρά Ασία του Απόστολου Καλδάρα.

 

Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 3241807, Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018, 21:00, Εισιτήρια: 20-105

 

Τόλης Βοσκόπουλος, «60 χρόνια Τόλης Βοσκόπουλος»

Τα εξήντα χρόνια παρουσίας στο ελληνικό τραγούδι θα γιορτάσει ο Τόλης Βοσκόπουλος στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου. Στη συναυλία, όπως έχει ανακοινωθεί, θα πάρουν μέρος ο Μίμης Πλέσσας και η Ευανθία Ρεμπούτσικα.

 

Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 3241807, Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2108, Εισιτήρια: δεν έχει ξεκινήσει η προπώληση των εισιτηρίων

Οδηγός Μουσικής