Αγγλοσαξονικός λυρισμός και ρωσικό πάθος

Αγγλοσαξονικός λυρισμός και ρωσικό πάθος Facebook Twitter
0

Μια σπάνια βραδιά για φωνή και πιάνο με δύο έλληνες καλλιτέχνες θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό τη Δευτέρα 11 Μαΐου (ώρα έναρξης 8:30 μ.μ.) στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος. Ο βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς, μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις του στο Πασχαλινό Φεστιβάλ του Ζάλτσμπουργκ και στο Palau de les Arts Reina Sofia της Βαλένθια και πριν την αναχώρησή του για το Θέατρο Λα Φενίτσε και Κόβεντ Γκάρντεν, έρχεται στην Αθήνα για ένα και μοναδικό ρεσιτάλ, όπου, πλαισιωμένος από τον φημισμένο έλληνα πιανίστα Γιάννη Βακαρέλη, θα παρουσιάσει δύο εμβληματικούς κύκλους τραγουδιών για ανδρική φωνή και πιάνο των Βων-Ουίλλιαμς και Μούσοργκσκι. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει επίσης μικρά κομψοτεχνήματα του Σάμιουελ Μπάρμπερ και του Σεργκέι Ραχμάνινοφ.

Θα προηγηθεί εισαγωγική ομιλία από τον πιανίστα Τίτο Γουβέλη, στο πλαίσιο των ειδικών παρουσιάσεων που πραγματοποιούνται πριν από την έναρξη των συναυλιών στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος με σκοπό την εξοικείωση του κοινού με τη φωνητική μουσική δωματίου, τους συνθέτες και τους ερμηνευτές. Επίσης, για την καλύτερη κατανόηση των στίχων των τραγουδιών, έχει προβλεφθεί προβολή του μεταφρασμένου ποιητικού κειμένου κατά τη διάρκεια του ρεσιτάλ.

Μουσική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χάρις Αλεξίου

Οι Αθηναίοι / Χάρις Αλεξίου: «Ένα καθαρό σπίτι θέλω να είμαι, γεμάτο ζωή και αίσθημα»

Από το δημοτικό τραγούδι, στο «Δι' ευχών», στην «Οδό Νεφέλης», ως τις μεγάλες περιοδείες στην άκρη του κόσμου, η φωνή της δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο. Κι αν σήμερα την έχει κερδίσει το θέατρο και η τηλεόραση, αυτό δεν αλλάζει ούτε στο ελάχιστο την ιστορία που έχει γράψει στο ελληνικό τραγούδι. Η Χάρις Αλεξίου αφηγείται τη ζωή της στη LiFO.
M. HULOT
Argonauts: DJ set σε πρωτότυπα μέρη με ιστορία σε όλη την Ελλάδα

Μουσική / Οι Argonauts κάνουν live sessions στα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας

Ο Nicholas Vibes έφτιαξε ένα πρότζεκτ μοναδικό στην Ευρώπη. Στόχος του είναι να αναδείξει την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μέσα από την ηλεκτρονική μουσική, και να οργανώσει ένα μεγάλο event στην Ακρόπολη.
M. HULOT
Ντίσκο εκ του ασφαλούς από τον Χάρι Στάιλς

Μουσική / Ο νέος Χάρι Στάιλς δεν είναι κακός, είναι απλώς βαρετός

«Τα περισσότερα tracks στο "Kiss all the time. Disco, occasionally" κυλούν χλιαρά, εγκλωβισμένα σε μια ευγενική, σχεδόν υπνωτιστική μετριοπάθεια. Τίποτα δεν είναι πραγματικά κακό, αλλά τίποτα δεν είναι και αρκετά καλό και αξιομνημόνευτο»
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Γιώργος Κατσαρός: Ένας ρεμπέτης, φαινόμενο μνήμης και αντοχής

Ντοκιμαντέρ / Γιώργος Κατσαρός: Ένας ρεμπέτης, φαινόμενο μνήμης και αντοχής

Το ντοκιμαντέρ «Στην Αμερική σαν πήγα» των Αργύρη Θέου και Άγγελου Κοβότσου αφηγείται τη συναρπαστική ιστορία του Έλληνα μουσικού και παράλληλα την ιστορία του ρεμπέτικου τραγουδιού και συνολικά των Ελλήνων μεταναστών και της ομογένειας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ