Οι Les SkartOi! είναι μια μουσική μπάντα, που δημιουργήθηκε στα τέλη του 2003 στο Αίγιο Αχαΐας και από τότε καταπιάνεται με τους ρυθμούς της Jamaica, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό ρεπερτόριο ska, reggae, και rocksteady ήχων, με αγγλόφωνο κοινωνικό στίχο.

Το όνομα τους προήλθε από ένα παρεΐστικο αστείο και η σημασία του στα ελληνικά είναι προφανώς ΣΚΑΡΤΟΙ. Για όσους όμως το ψάξουν λίγο παραπάνω Ska η μουσική, art η τέχνη, Oi! το γνωστό βρετανικό επιφώνημα των αλητών του μεγάλου νησιού!

Το 2004 ηχογραφούν το πρώτο τους demo, με τίτλο Rude Boyz εντάσσοντας 2 δικά τους κομμάτια και 3 διασκευές, ενώ το 2009 προχωρούν στην έκδοση του πρώτου ολοκληρωμένου album 14 κομματιών, με τίτλο "Ska Radio" και mastering παραγωγό, τον θρυλικό Ted Jensen των "Sterling Sound Studios".

Είχαν την τύχη να συνεργαστούν με πολύ αξιόλογους μουσικούς και να μοιραστούν την σκηνή, με κορυφαία ονόματα του παγκοσμίου μουσικού στερεώματος όπως, Bad Manners, Aggrolites, Mr. Symarip, Toasters, Firewater, Tonino Carotone, αλλά και καταξιωμένους καλλιτέχνες της εγχώριας μουσικής σκηνής, Skaribas, Deus ex Machina, Locomondo, Maraveyas Ilegal κ.α.

Αυτή τη στιγμή θα τους βρείτε στο studio τους, να δουλεύουν ακατάπαυστα τους ήχους του νέου τους άλμπουμ που θα ηχογραφηθεί και θα κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες.