Οι Rosewood Brothers δημιουργήθηκαν το 2009 στην Αθήνα και έφτιαξαν ένα δικό τους ύφος που βασίζεται στον παραδοσιακό αμερικάνικο blues ήχο, χωρίς να λείπουν αναφορές σε soul, funk και rock στοιχεία.

Τα τελευταία τρία χρόνια το συγκρότημα έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στα συναυλιακά δρώμενα της πόλης, αρχίζοντας τις ζωντανές του εμφανίσεις το Μάιο του 2010 στο 10ο Ευρωπαϊκό Jazz Festival.

Τον Απρίλιο του 2011 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους mini-CD με τίτλο Homemade Music, το οποίο μοιράστηκε δωρεάν σε 1000 αντίτυπα σαν ένα ευχαριστώ σε όλους όσους υποστήριξαν τη μπάντα στα πρώτα της βήματα. Το CD απέσπασε πολύ καλές κριτικές, ενώ φιλοξενήθηκε και ως δίσκος του μήνα σε γνωστά μουσικά περιοδικά (Metal Hammer, Wild Thing, Rockway).

Το Σεπτέμβριο του 2012 οι Rosewood Brothers κυκλοφόρησαν ένα νέο single με τίτλο I Got Mine Woman / Pray For A Better Day, σε 10» βινύλιο και CD από τη The Lab Records.

Οι Swing Shoes σχηματίστηκαν το 2006 από τον Άδωνι Γουλιέλμο και τον Γιώργο Κούτρα, που ξεκίνησαν να παίζουν στο δρόμο ένα μείγμα από swing, gypsyjazz, bossanova, rock, gospel και παραδοσιακά κομμάτια.

Η μπάντα πήρε τη σημερινή της μορφή με την προσθήκη του μπασίστα Πάνου Τομαρά το 2007 και του Βαγγέλη Κασβίκη στα ντραμς το 2013.

Έχουν δώσει συναυλίες σε διάφορες σκηνές και φεστιβάλ στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Την άνοιξη του 2010 κυκλοφόρησε το πρώτο τους album με τίτλο «Ladies and Gents...Here's The Swing Shoes» στην Prominence Recordings.

Τα δύο επόμενα χρόνια εξακολούθησαν τις ζωντανές εμφανίσεις, είτε μόνοι τους είτε με τη Sugahspank!, παίζοντας, μεταξύ άλλων, στο Μέγαρο Μουσικής και σε φεστιβάλ στο Μόναχο και την Κύπρο, όπου συγκέντρωσαν εξαιρετικές κριτικές.

Την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου2014 οι Rosewood Brothers  θα εμφανιστούν μαζί με τους Swing Shoes και τη Sugahspank!