Η σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου, μια από τις πιο λαμπερές παρουσίες του λυρικού μας θεάτρου, θα αναδείξει τη λιγότερο γνωστή πλευρά μεγάλων Ιταλών συνθετών του 19ου αιώνα ερμηνεύοντας μικρές δημιουργίες τους για φωνή και πιάνο, στο ρεσιτάλ της με τον καταξιωμένο πιανίστα Χαράλαμπο Αγγελόπουλο. Η εμφάνισή τους θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου (ώρα: 20.30) στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος. Το ρεσιτάλ της τραγουδίστριας, η οποία είναι περιζήτητη στο εξωτερικό, είναι το πρώτο της Σειράς «Lied: Φωνή και πιάνο». Προλογίζει ο πιανίστας και μαέστρος Νίκος Βασιλείου.

Οι Ροσίνι, Ντονιτσέτι, Μπελίνι και Βέρντι, στυλοβάτες του ιταλικού λυρικού ρεπερτορίου του 19ου αιώνα, δημιούργησαν κλασικά οπερατικά αριστουργήματα που έχουν αντέξει στον χρόνο και εξακολουθούν να γοητεύουν το κοινό σε όλο τον κόσμο. Και οι τέσσερις κορυφαίοι μουσουργοί του ιταλικού bel canto και του Ρομαντισμού ασχολήθηκαν με ποικίλα είδη σύνθεσης, όπως η μουσική δωματίου, φωνητική και ενόργανη.

Αυτά ακριβώς τα λεπτεπίλεπτα κομψοτεχνήματα για φωνή και πιάνο αλλά και για σόλο πιάνο θα παρουσιάσουν η υψίφωνος Μυρτώ Παπαθανασίου και ο πιανίστας Χαράλαμπος Αγγελόπουλος στο ρεσιτάλ τους στο Μέγαρο.