Κάπου μεταξύ της Ουάσινγκτον, της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου, ο Αφρο-Αμερικανός Oddisee δίνει κάθε μέρα το δικό του στίγμα σε αυτό που αποκαλούμε Soul-Rnb σκηνή. Η πιο μελωδική και ατμοσφαιρική πλευρά της hip-hop με μία σειρά παραγωγών που τον έχουν θέσει σε εξέχουσα θέση στο δισκογραφικό στερέωμα, αλλά και ένα "Paralyzed" που έχει καταφέρει να ακούγεται δυνατά σε κάθε σωστή, εναλλακτική Soul Playlist.

Έζησε μέσα σε μία καθαρά μουσική οικογένεια. Από την παιδική του κιόλας ηλικία επηρεάστηκε τόσο από τις Gospel καταβολές της μητέρας του, όσο από τις σουδανέζικες ρίζες του πατέρα του και των όσων καταξιωμένων ποιητών, μουσικών και άλλων καλλιτεχνών βρίσκονταν στον οικογενειακό και φιλικό περίγυρο. Λίγο αργότερα γνώρισε τη hip-hop μέσω των μεγαλύτερων ξάδερφών του και σιγά σιγά άρχιζει να διαμορφώνεται εντός του, ένα μουσικό υπόβαθρο που δικαιολογεί την ιδιαιτερότητα αλλά και την ποιότητα του ήχου του. Άρχισε να παράγει δική του μουσική μετά από παρότρυνση του πατέρα του, ακριβώς μετά από την ένταξή του στο τμήμα εικαστικών τεχνών του Art Institute της Φιλαδέλφειας.

Την Πέμπτη 21/11 θα βρεθεί στο Gazarte για ένα βράδυ με Soul ατμόσφαιρα, RnB δυναμική και το δίσκο του με τίτλο People Hear What they See. Μαζί του η Katerina Duska. Μία τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια την οποία γνωρίσαμε πρόσφατα και καταλάβαμε αμέσως ότι πρόκειται για περίπτωση One in a million, όπως είναι και ο τίτλος του πρώτου της τραγουδιού, που έχει ήδη γίνει μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία.