Horacio Hernandez & Yiorgos Fakanas Group

Η σειρά Jazz Chronicles συνεχίζεται με μια ξεχωριστή μουσική συνάντηση του μπασίστα/ συνθέτη Γιώργου Φακανά με τον Κουβανό drummer Horacio Hernandez.

LIFOTEAM 27.1.2019 | 00:00

Τον Ιανουάριο η σειρά Jazz Chronicles συνεχίζεται με μια ξεχωριστή μουσική συνάντηση του μπασίστα/ συνθέτη Γιώργου Φακανά με τον Κουβανό drummer Horacio Hernandez.

 

To Yiorgos Fakanas Group δημιουργήθηκε πριν από 20 χρόνια και ο βασικός στόχος του ήταν και είναι, να περιλαμβάνει στις τάξεις του τους καλύτερους jazz αυτοσχεδιαστές της χώρας μας, έτσι ώστε η μουσική του, γραμμένη και ενορχηστρωμένη από τον Γιώργο Φακανά, να εκτελείται στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο με βασικά χαρακτηριστικά την ρυθμική κινητικότητα, τις έντονες μελωδικές γραμμές και την πλούσια ενορχήστρωση.

 

O Γιώργος Φακανάς ξεκίνησε τη μουσική του πορεία σε νεαρή ηλικία και σήμερα παίζει και ηχογραφεί με τους μεγαλύτερους μουσικούς του κόσμου σε Ελλάδα και Εξωτερικό. Έχει 11 προσωπικούς δίσκους, είναι συγγραφέας 24 εκπαιδευτικών βιβλίων και είναι ο Ιδρυτής του Ωδείου Τέχνης. Ως συνθέτης, έχει γράψει έργα που εκτελέστηκαν από μεγάλες ορχήστρες (Συμφωνική Ανόβερου, Καμεράτα, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Big Band της ΕΡΤ κ.λπ.)

 

Οι συνθέσεις του υπήρξαν πάντα πρόκληση ακόμα και για μουσικούς διεθνούς καταξίωσης. Ενας από αυτούς είναι και ο Horacio Hernandez, ο οποίος έρχεται να συνδράμει με το Afrocuban ταμπεραμέντο του.

 

Ο Hernandez απέκτησε παγκόσμια φήμη, ως ο ντράμερ του πιανίστα Gonzalo Rubalcaba. Με την αποχώρησή του από την Κούβα το 1990 συνέχισε την καριέρα του στην Αμερική, και κέρδισε Grammy συνεργαζόμενος με τους Carlos Santana, Tito Puente, Michel Camilo, Chucho Valdez, McCoy Tyner κ.α., ενώ κατέχει και Grammy για το δικό του CD, Live at the Blue Note.

 

Στη συναυλία στον Φάρο, το ρυθμό, τη μελωδία και την αρμονία θα συμπληρώσει το τρίο των πνευστών από τη Βουλγαρία που προσθέτει τη δική του Βαλκανική νότα.

ΠΟΤΕ27/01/2019 - 27/01/2019
ΠΟΥΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΙΔΡΥΜΑ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ»
Οδηγός Μουσικής