Η ταλαντούχα Eleanor Friedberger έρχεται στο ΚΠΙΣΝ για να παρουσιάσει το τελευταίο της album με τίτλο Rebound και αφετηρία έμπνευσης την Ελλάδα.

 

Όπως αναφέρει και η ίδια «Το 2016 μετά από έναν μήνα στην Αθήνα, ρώτησα τη φίλη μου, την ελληνίδα μουσικό Σtella: «Ποιο είναι το ένα πράγμα που πρέπει να κάνω πριν φύγω;» Κατόπιν ωρίμου σκέψεως, χαμογέλασε και μου είπε: «Πρέπει να πας στο Rebound. Είναι σαν ταξίδι στον χρόνο, σαν μια goth ντίσκο της δεκαετίας του 1980. Θα το λατρέψεις ... αλλά είναι ανοικτά μόνο τα Σάββατα μετά τις 3:00 τα ξημερώματα. Η Rebound αποδείχτηκε αποκάλυψη για να βρω τον ήχο και την ενέργεια για το τέταρτο άλμπουμ μου».

 

Στο Rebound, η Eleanor Friedberger δημιούργησε έναν λεπταίσθητο κόσμο, με μια ευχάριστη ελαφρότητα, με πιο πολλά συνθεσάιζερ, πιο κινηματογραφικό και στοχαστικό σε σχέση με τα τρία προηγούμενα άλμπουμ της.

 

Σε αντίθεση με το γαλήνιο ηχοτοπίο του New View, που ενορχήστρωσε και ηχογράφησε με την μπάντα της περιοδείας της το 2016, το Rebound το ηχογράφησε κυρίως μόνη της και με τον παραγωγό Clemens Knieper. Τα προγραμματισμένα τύμπανα, το συνθεσάιζερ Juno και οι χαμηλόφωνες ρυθμικές κιθάρες κυριαρχούν, ενώ οι επιρροές ξεκινούν από τους Stereolab και τους Suicide και φτάνουν στη Λένα Πλάτωνος και τη Yellow Magic Orchestra.

 

Για πρώτη φορά μαζί της επί σκηνής ένα κουαρτέτο εγχόρδων σε μια μοναδική μουσική απόδοση του ηλεκτρικού ήχου της Friedberger.