Black Quantum Futurism/ ATH Kids/ Moor Mother/ Voltnoi, Enter Afrofuturism

Το φεστιβάλ διοργανώνει η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση σε επιμέλεια των DETACH

LIFOTEAM 11.11.2017 | 00:00

Το Enter Afrofuturism (7-12 Νοεμβρίου) είναι ένα 6ήμερο φεστιβάλ που διοργανώνει η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση σε επιμέλεια των DETACH (Voltnoi & Quetempo) και χαρτογραφεί το πολιτιστικό και πολιτικό ρεύμα του αφροφουτουρισμού, μέσα από συναυλίες, διαλέξεις, εργαστήρια και προβολές ταινιών. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ το Six d.o.g.s. υποδέχεται στις 11 Νοεμβρίου τους: Black Quantum Futurism, ATH Kids, Moor Mother και Voltnoi.

 

Η καλλιτεχνική κολεκτίβα Black Quantum Futurism της Rasheedah Phillips (συγγραφέας και ακτιβίστρια) και της Camae Ayewa (Moor Mother) θα πραγματοποιήσει ένα ξεχωριστό lecture performance και ένα εργαστήριο. Οι Black Quantum Futurism (ή, αλλιώς, BQF) είναι μια νέα προσέγγιση στη βίωση της πραγματικότητας μέσω της χειραγώγησης του χωροχρόνου προκειμένου να δούμε πιθανά μέλλοντα. Αυτό το όραμα –και η πρακτική του– αντλεί τις όψεις, τις δοξασίες και τις ποιότητές του από την κβαντική φυσική, τις φουτουριστικές παραδόσεις και τις πολιτιστικές παραδόσεις των Μαύρων/Αφρικανών πάνω στη συνείδηση, τον χρόνο και τον χώρο. Στον χώρο όπου τέμνονται αυτές οι τρεις παραδόσεις υπάρχει ένα δημιουργικό επίπεδο που παρέχει στους ανθρώπους αφρικανικής καταγωγής την ικανότητα να δουν «μέσα», να επιλέξουν ή να δημιουργήσουν το επικείμενο μέλλον. Περιλαμβάνει τα οράματα των Rasheedah Phillips, Moor Mother Goddess, Warren C. Longmire, Almah Lavon, Joy Kmt, Thomas Stanley και Nikitah Okembe-RA Imani.

 

Η ελληνική κολεκτίβα ATH KIDS σχηματίστηκε το 2015 από τους Valentin Rivera και Kareem Kalokoh. Ένας από τους στόχους τους είναι η απεικόνιση του αθηναϊκού underground από μια δίκη τους οπτική γωνία που περιλαμβάνει την τραχύτητα της μητροπολιτικής ζωής. Αποτελούνται από mc’s, μουσικούς παραγωγούς, dj’s, φωτογράφους και κινηματογραφιστές.

 

Moor Mother ονομάζεται το πειραματικό μουσικό πρότζεκτ της Αμερικανίδας ποιήτριας και μουσικού Camae Ayewa. Μέσα από την ηλεκτρονική μουσική και τα dark rap φωνητικά της, εξερευνά τα όρια της ιστορίας της αφρικανικής διασποράς. Οι στίχοι της μιλούν για ένα ταξίδι στο χρόνο, που θα ανακατασκευάσει παρελθόν και μέλλον μακριά και έξω από τον κόσμο των ρατσιστικών πολιτικών φυλής και φύλου.

 

Ο Voltnoi Brege είναι multimedia καλλιτέχνης, ιδρυτικό μέλος των οπτικοακουστικών ομάδων drog_A_tek και The Erasers, του πολιτιστικού κέντρου BIOS και της καλλιτεχνικής κολεκτίβας DETACH. Αυτή την περίοδο εργάζεται ως ανεξάρτητος επιμελητής.

ΠΟΤΕ11/11/2017 - 11/11/2017
ΠΟΥ6 D.O.G.S.
Οδηγός Μουσικής