Hior Chronik, Henrik Jose

Δύο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις καλλιτεχνών ηλεκτρονικής μουσικής στη σκηνή του 6 d.o.g.s.

LIFOTEAM 24.5.2017 | 00:00

O Hior Chronik γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 ξεκίνησε να δουλεύει ως παραγωγός στον Jazz Fm και ως συντάκτης σε διάφορα μουσικά περιοδικά. Με τη δημιουργία της μουσικής ξεκίνησε να πειραματίζεται πριν 8 χρόνια εστιάζοντας περισσότερο στον κινηματογραφικό ήχο.

Η μουσική του στηρίζεται στο πιάνο και τα μακρόσυρτα μελαγχολικά. Η πρώτη του κυκλοφορία «I’m a Tree» κυκλοφόρησε από την καναδική Les Enregistrements Variables. Πριν τρία χρόνια κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ του με τίτλο «Unspoken Words» για λογαριασμό της mu:nest, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται συνεργασίες με τους Akira Kosemura, Natalie Beridze/Tba, Aaron Martin, R. Doering κ.ά. Είναι μέλος των Pill-Oh και το 2012 κυκλοφόρησε για λογαριασμό της Kitchen.Label το άλμπουμ Vanishing Mirror. 

Η νέα προσωπική του δουλειά κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάϊο και πάλι από την Kitchen.Label με τίτλο «Taking the Veil» και συνεργασίες με τους: Field Rotation, Sophie Huchings, Familiar Trees και Yoshida Yashusi. Άλλες πρόσφατες κυκλοφορίες του αποτελούν η συνεργασία του με τον Arovane “In-Between” στην Strange Isolate Places και με τον Μιχάλη Δέλτα στην Sun Sea Sky Records.

Το καλοκαίρι πρόκειται να κυκλοφορήσει το 4ο προσωπικό άλμπουμ, βασισμένο αυτή τη φορά αποκλειστικά στον ήχο του πιάνου. Την ίδια περίπου περίοδο θα κυκλοφορήσει και το δεύτερο άλμπουμ συνεργασίας του με τον Arovane. 

 

O Henrik Jose είναι παραγωγός ηλεκτρονικής μουσικής από το Malmo της Σουηδίας και βάση το Βερολίνο. Η μουσική ήταν πάντα πολύ σημαντική για αυτόν, μάλιστα όταν ήταν μικρός συνήθιζε να σπάει πιάτα και ποτήρια για να ηχογραφήσει τον ήχο του σπασίματος και ονειρευόταν την εποχή της ψηφιακής παραγωγής. Ξεκίνησε να γράφει ηλεκτρονική μουσική το 1997 με το όνομα Bliss και μέχρι το 2004 κυκλοφόρησε πολυάριθμα singles και EP, αρκετά από αυτά μέσω των πρωτοπόρων διαδικτυακών εταιριών Monotonik και Kahvi Collective. Από το 2007 υπογράφει τη μουσική του ως Henrik Jose και βρίσκεται σε μια διαρκή αναζήτηση νέων ήχων.

ΠΟΤΕ24/05/2017 - 24/05/2017
ΠΟΥ6 D.O.G.S.
Οδηγός Μουσικής