Ο Ελβετός drummer μαζί με το τρίο από την Νέα Υόρκη συνδυάζει τους ηλεκτρονικούς ρυθμούς και την τεχνολογία με την αυτοσχεδιαστική performance, την Κυριακή 14 Μαΐου στο Fuzz Live Music Club.

 

Ο Jojo Mayer απέκτησε το πρώτο του drum set στην ηλικία των δύο ετών. Με την παρότρυνση του πατέρα του, που ήταν και ο ίδιος μουσικός, ξεκίνησε την πορεία του στα 18 του χρόνια και γρήγορα το ταλέντο του τον έφερε να συμμετέχει στο group του Monty Alexander και να παίζει μαζί με ονόματα όπως ο Dizzy Gillespie και η Nina Simone.

 

Στις αρχές των 90's μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, όπου συνεργάστηκε με πολλούς καλλιτέχνες από ένα ευρύτατο φάσμα μουσικών στυλ. Ο ίδιος θεωρεί πως έχει επηρεαστεί πρωτίστως από τον Buddy Rich, τον Tony Williams και τον Jack De Johnette. Θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους καινοτόμους στο όργανό του, ενώ το 2014 συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τους "50 κορυφαίους drummers όλων των εποχών" από το Modern DrummerMagazine.

 

Οι Nerve δημιουργήθηκαν το 1997, μέσα από μία σειρά party που διοργάνωνε ο Jojo Mayer με τίτλο Prohibited Beatz. Αρχικά, λειτούργησαν ως μία πλατφόρμα αλληλεπίδρασης και συνεργασίας ανάμεσα σε Djs, visual artists, μουσικούς και κοινό, πριν η κολεκτίβα τους μετουσιωθεί σε ένα δεμένο σχήμα που διασταυρώνει την προμελετημένη δομή των διάφορων στυλ ηλεκτρονικής μουσικής-από την old school jungle, το dubstep, το glitch, τη minimal / tech house- με την πραγματική εκτέλεση και τον αυτοσχεδιασμό.

 

Με την πάροδο του χρόνου, το group απέκτησε ένα αυξανόμενο φανατικό κοινό μέσα στους κόλπους της νέας/πειραματικής μουσικής, φέρνοντας την αυτοσχεδιαστική παράδοση της jazz, τους ρυθμούς και τη στιλιστική της εξέλιξη στην ψηφιακή εποχή.

 

Jojo Mayer / drums

John Davis / bass

Jacob Bergson / keyboards

Aaron Nevezie / sound and audio manipulation