O Tony Simon ή Blockhead όπως είναι πλέον γνωστός γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Manhattan της Νέας Υόρκης. Γιος καλλιτέχνη, αγάπησε από νωρίς τη μουσική και πιο συγκεκριμένα το hip hop. Από πολύ μικρός έγραφε ρίμες κι έτσι στα εφηβικά του ήδη χρόνια έφτιαξε το πρώτο του group με όνομα "The Overground". 'Οσο πολύ και να του άρεσε το rapping ο ίδιος έβρισκε πως είχε την τάση και το ενδιαφέρον προς την τεχνική πλευρά της παραγωγής και ευτυχώς γι' αυτόν ανακάλυψε σε πρώιμο στάδιο ότι προτιμούσε να φτιάχνει beats παρά να ραπάρει.

 

Πολύ σύντομα, ο ίδιος και ο κολλητός του Aesop Rock άρχισαν να δημιουργούν μουσική μαζί και να την ανεβάζουν στο τότε ακόμα άγονο internet. To 2000 κυκλοφόρησαν το album του Aesop Rock "Float" που έμελλε να εκτινάξει το status και των δύο σε "κλασικό" με την πρώτη κιόλας κυκλοφορία τους. Μετά από αυτό ο Blockhead αποφάσισε να κυκλοφορήσει ένα breakbeat album στη Mush μέχρι να καταλήξει στη θρυλική Ninja Tune με την οποία και έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα 5 προσωπικά albums.

 

Πέρα από τα solo albums του, o Blockhead είναι μέλος του group "Party Fun Action Committee" της Definitive Jux ενώ οι παραγωγές του εκτός από τον μόνιμο συνεργάτη του Aesop Rock περιλαμβάνουν καλλιτέχνες όπως οι Murs, Slug, Mike Ladd, Cage, Open Mike Eagle, Maclethal, SA Smash, Isaiah Toothtaker, Illogic και άλλοι πολλοί. Επίσης έχει ριμιξάρει ένα ευρύ φάσμα μουσικών από τους Majesticons και Omega One μέχρι τον Emancipator και τη Fionna Apple ενώ οι περιοδείες του τα τελευταία χρόνια περιλαμβάνουν ονόματα όπως ο Aesop Rock φυσικά αλλά και Dj Cam, Amon Tobin, Bonobo, Kid Koala και Coldcut μεταξύ άλλων.

 

Τo live του στην Αθήνα αν και στα πλαίσια προώθησης του πέμπτου και πιο πρόσφατου album του "Interludes After Midnight" θα περιλαμβάνει και τις καλύτερες στιγμές της δισκογραφίας του και όχι μόνο μιας και είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται στη χώρα μας.

ΠΟΤΕ19/11/2016 - 19/11/2016
ΠΟΥ6 D.O.G.S.
Οδηγός Μουσικής