Hawkwind + Godsleep

H εμβληματική βρετανική μπάντα του Dave Brock, αγαπημένη όλης της stoner σκηνής αλλά και των Kyuss, Sex Pistols, Monster Magne έρχεται στην Αθήνα.

LIFOTEAM 21.5.2016 | 00:00

H εμβληματική βρετανική μπάντα του Dave Brock, αγαπημένη όλης της stoner σκηνής αλλά και των Kyuss, Sex Pistols, Monster Magne έρχεται στην Αθήνα. 

Δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις για τους Hawkwind. Ένα συγκρότημα θρύλος και από τα μακροβιότερα στην ιστορία του ροκ. Σχηματίστηκαν το 1969 και είναι ενεργοί για πάνω από τέσσερις δεκαετίες. Οι Hawkwind πέρασαν πολλές διαφορετικές φάσεις τόσο στη σύνθεση όσο και στον ήχο τους. Με μοναδικό σταθερό μέλος τον εμβληματικό Dave Brock, ξεκίνησαν χωρίς καν να έχουν όνομα, με βασικό στόχο να συνδυάσουν την ψυχεδέλεια με την ηλεκτρονική μουσική που είχε αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον τόσο του Brock όσο και των υπόλοιπων μελών.

Εμφανίστηκαν ως "Group X" σε μια βραδιά νέων ταλέντων. Εκεί έτυχε να βρίσκεται ο John Peel, και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. To 1972 προστέθηκε στην σύνθεση τους ο θρυλικός μπασίστας Ian Fraser Kilmister και μαζί του οι Hawkwind έφτασαν στο ζενίθ της επιτυχίας. Ο Lemmy, έφυγε από την μπάντα όταν στις αρχές του 1975, οι φύλακες στα σύνορα Καναδά-ΗΠΑ πέρασαν τις αμφεταμίνες που είχε μαζί του για κοκαΐνη, και έτσι εκείνος αναγκάστηκε να περάσει κάποιες μέρες στη φυλακή, πράγμα που είχε ως συνέπεια την ακύρωση μερικών live.

Οι Hawkwind ήταν η αιτία που, ονόμασε την επόμενη μπάντα του Motörhead, που ήταν το όνομα του τελευταίου κομματιού που είχε γράψει για αυτούς. Οι Hawkwind όμως δεν ήταν μόνο ο Lemmy αλλά κάτι πολύ περισσότερο. Πιο πολύ κολεκτίβα συνεργάζοντουσαν με πληθώρα μουσικών, χορευτών, στιχουργών ανά τα χρόνια. Ο τελειομανής Brock συχνά σταματούσε όποιες συνεργασίες τον δυσαρεστούσαν. Μια εποχή είχε αντικαταστίσει τους ντραμερ του με ένα drum machine. Γύρω στα 90s το γκρουπ άρχισε να πειραματίζεται με συνθεσάιζερ. Έχουν κυκλοφορήσει 26 άλμπουμ μαζί με το φετινό The Machine Stops. Ο Lemmy είχε πει γι΄αυτούς: «Μέχρι τους Hawkwind ήμουν απλώς ένας μουσικός που υποκρινόταν πως έπαιζε καλά – ως μέλος τους ήταν που έμαθα να κάνω στ' αλήθεια καλά κάτι».

ΠΟΤΕ21/05/2016 - 21/05/2016
ΠΟΥGAGARIN 205
Οδηγός Μουσικής