Όμορφη πόλη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Μια παράσταση-ωδή στον Μίκη Θεοδωράκη

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών φιλοξενεί αυτόν τον χειμώνα τη θεατρική - μουσική υπερπαραγωγή που δημιούργησε και σκηνοθετεί ο Γιώργος Βάλαρης.

LIFOTEAM 30.10.2019 | 10:15

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών φιλοξενεί αυτόν τον χειμώνα τη θεατρική - μουσική υπερπαραγωγή που δημιούργησε και σκηνοθετεί ο Γιώργος Βάλαρης. Ποιητικά κείμενα που υπογράφει ο Μίκης Θεοδωράκης (για πρώτη φορά σε θεατρική σκηνή) και πεζά κείμενα του σκηνοθέτη για τον έρωτα, την ξενιτιά, τη ρωμιοσύνη και τον θάνατο συναντιούνται με τα γνήσια λαϊκά και διαχρονικά τραγούδια του μεγάλου μας συνθέτη. Μισό και πλέον αιώνα μετά το πρώτο ανέβασμα της ιστορικής παράστασης, η Όμορφη Πόλη επιστρέφει τον χειμώνα με ένα μουσικό χοροθεατρικό υπερθέαμα και μια εντελώς σύγχρονη ματιά, σε μιας υψηλής αισθητικής παράσταση - installation, με video mapping που ενώνει όλες τις μορφές της τέχνης, την ποίηση, τον χορό και με κυρίαρχο στοιχείο την μουσική του ανυπέρβλητου Μίκη Θεοδωράκη.

 

Τραγουδούν (ζωντανά): Γιάννης Κότσιρας - Δημήτρης Μπάσης. Συμμετέχει: Σαλίνα Γαβαλά. Παίζουν οι: Κώστας Καζάκος, Γιώργος Κιμούλης, Πέγκυ Σταθακοπούλου, Ελισάβετ Μουτάφη, Κων/νος Καζάκος, Γιώργος Βάλαρης, Αιμίλιος Ράφτης, Άκης Σιδέρης και η Λήδα Πρωτοψάλτη. Με τη λαϊκή ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης». Αξίζει να σημειωθεί σαν καινοτομία της παράστασης οι συμμετοχές μεγάλων ερμηνευτών ως guest, όπως (αλφαβητικά αναφέρονται) Μελίνα Ασλανίδου, Μανώλης Μητσιάς, Γιώτα Νέγκα, Μπάμπης Στόκας, Ελένη Τσαλιγοπούλου.

 

Όμορφη πόλη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Μια παράσταση-ωδή στον Μίκη Θεοδωράκη
Γιώργος Κιμούλης, Λήδα Πρωτοψάλτη και Κώστας Καζάκος.
 

 

Ιnfo:

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα, 210 7282000

Τηλέφωνο για κρατήσεις εισιτηρίων: 210 7282333

Προπώληση: www.megaron.gr

Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη

Από 16/1/20

Οδηγός Θεάτρου