Στον 5ό όροφο της Μενάνδρου 47, Εκεί όπου κάποτε στεγάζονταν οι μοδίστρες του Εθνικού Θεάτρου εγκαινιάζεται από τις 24 Μαρτίου ο νέος χώρος παραστάσεων και δράσεων της ομάδας Αμάλγαμα της Μαρίας Γοργία, υπό τον τίτλο «Χώρος Αμάλγαμα». Εκεί, η ομάδα χορού που συνεχίζει να εμπνέεται και να δημιουργεί με γνώμονα τα ψυχαναλυτικά πεδία αλλά και την  κοινωνική και έμφυλη πραγματικότητα, παρουσιάζει το νέο της έργο «Το Μονόπετρο του Πύργου». Πρόκειται για ένα ακόμα διαδραστικό έργο, κάποιες σκηνές του οποίου θα πραγματοποιούνται ή θα ολοκληρώνονται με τη συμμετοχή του κοινού. 

 

 

  

Με κεντρική επιρροή και έμπνευση τον «Πύργο» του Κάφκα και το βιβλίο του Ντέιβιντ Κούπερ, «Ο θάνατος της Οικογένειας», το «Μονόπετρο του Πύργου» φέρνει και πάλι μπροστά τα κοινωνικά στερεότυπα που μας θέλουν ανίκανους να ζήσουμε μόνοι μέσα από απλές σκηνές καθημερινότητας, με κύριο γνώμονα ότι οι ανθρώπινες σχέσεις, από τους δεσμούς τις οικογένειας, μέχρι τις ερωτικές εκκινούν από τη βαθύτερη αγωνία του ανθρώπου να ανήκει «κάπου» και όχι τόσο να είναι «κάποιος». Για «το Μονόπετρο του Πύργου» έγινε ειδική ακρόαση στην οποία αναζητήθηκαν άνδρες που δεν είναι performers, και από ένα φάσμα ηλικιών μέσης ηλικίας (μεταξύ 40-60 χρονών) αλλά και επαγγελμάτων, ώστε να κυριαρχεί το στοιχείο του ακατέργαστου και αφτιασίδωτου ρεαλισμού και να συγχέονται τα όρια μεταξύ πραγματικού και αναπαραστατικού. Η «γυναίκα» στο έργο, που είναι ταυτόχρονα «πολλές» αλλά και «μία», ερμηνεύεται από την έμπειρη χορεύτρια Νικολέττα Ξεναρίου και την ίδια τη χορογράφο Μαρία Γοργία.

 

Συντελεστές

Σύλληψη-χορογραφία-σκηνοθεσία-σκηνογραφία: Μαρία Γοργία

Ερμηνεία:  Μαρία Γοργία, Μιχάλης Καζάζης, Θεοφάνης Καλεβράς, Παύλος Λαουτάρης, Νίκος Μαϊνάρης, Νικολέττα Ξεναρίου, Θανάσης Παπαδημητρίου, Γιάννης Σπανός

Κείμενα: Φραντς Κάφκα, Μαρία Γοργία

Διασκευή κειμένων: Μαρία Γοργία

Φωτισμοί: Περικλής Μαθιέλλης

Φωτογραφίες: Μαρίνα Τσελεπή

Επιμέλεια κειμένου: Έφη Γιαννοπούλου

Βίντεο τρέιλερ: Περικλής Μαθιέλλης

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Άρης Ασπρούλης

 

Info: Χώρος Αμάλγαμα, Μενάνδρου 47, 5ος όροφος, Αθήνα |Παραστάσεις: Από 24 Μαρτίου μέχρι και  30 Απριλίου (εκτός  του Πάσχα), κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, ώρα έναρξης 21.15 / διάρκεια: 70 λεπτά, είσοδος ελεύθερη με προαιρετική οικονομική συνεισφορά απαραίτητη τηλεφωνική κράτηση στο 6944686991. O χώρος υποδέχεται αυστηρά έως 45 άτομα.