«Η Πριγκίπισσα Ροζελίνα και ο βάτραχος» στον Πολυχώρο Διέλευσις

Ο Πολυχώρος Πολιτισμού Διέλευσις παρουσιάζει το έργο «Η Πριγκίπισσα Ροζελίνα και ο βάτραχος» από τον κουκλοθίασο της Ανέμης.

The LiFO team, 18.2.2020 | 11:33

Ο Πολυχώρος Διέλευσις σε συνεργασία με τον κουκλοθίασο της Ανέμης παρουσιάζουν το έργο για παιδιά «Η Πριγκίπισσα Ροζελίνα και ο βάτραχος» για μερικές επιλεγμένες παραστάσεις.

 

Η ιστορία του κουκλοθιάσου αφορά την πριγκίπισσα Ροζελίνα η οποία όντας διαφορετική από τις άλλες, δεν της άρεσε καθόλου να κάθεται στην πολυθρόνα και να κάνει αέρα με την βεντάλια της. Της άρεσαν οι περιπέτειες. Για αυτό κίνησε να γυρίσει τον κόσμο για να βρει τον αγαπημένο της βάτραχο. Και όταν ο βάτραχος επηρεασμένος από τα λόγια του Φεγγαριού άρχισε να αγαπά βαθιά τον εαυτό του, ξεκινά να τον αγαπάει και η Ροζελίνα, η οποία παλεύει με τους φόβους και τις αμφιβολίες της, διασχίζει το μαγεμένο δάσος, ξιφομαχεί με δράκους ξωτικά και δέντρα, ενώ στο τέλος αντιμετωπίζει το τελευταίο έβδομο εμπόδιο την κακιά Μάγισσα Ξεφρόλη, με την συνέχεια να ξεδιπλώνεται επί της σκηνής!

 

Το Κουκλοθέατρο Ανέμη το οποίο ιδρύθηκε το 1990, από τότε μέχρι σήμερα δίνει παραστάσεις σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία και δήμους εντός και εκτός Αθηνών. Ο κουκλοθίασος αποτελείται από εκατόν δύο εμπνευσμένες χειροποίητες κούκλες και πενήντα τρισδιάστατα σκηνικά. Τα κείμενα των παραστάσεων είναι πρωτότυπα ή διασκευές γνωστών παραμυθιών.

 

Συντελεστές: Κείμενο-στίχοι-κούκλες-σκηνικά-σκηνοθεσία: Σοφία Λουκά (κουκλοποιός κουκλοπαίκτρια), Εμψύχωση κούκλας: Σοφία Λουκά και Εύη Φώτου (ηθοποιός)

 

Ημερομηνίες: 16/02, 23/02, 22/03 και 29/03/2020,  Ώρα έναρξης: 12:00, Eισιτήρια: Γενική Είσοδος: 7 €, Τοποθεσία:
Πολυχώρος Διέλευσις, Λέσβου 15 και Πόρου, Κυψέλη, Πληροφορίες / Κρατήσεις: Τηλ.: 210 86 13 739 | www.dieleusis.gr

Οδηγός Παιδιού