Μια παιδική παράσταση για το έργο του Μπετόβεν στο Μέγαρο Μουσικής

Μια μουσικό θεατρική παράσταση για παιδιά με θέμα την γνωριμία του Μπετόβεν με τον μικρό Κρίστοφ.

The LiFO team, 7.2.2020 | 19:46

Το Μέγαρο Μουσικής συστήνει σε μικρούς και μεγάλους την μουσικό θεατρική παράσταση «Beethoven Lives Upstairs» με αφορμή την ομώνυμη ταινία με θέμα την γνωριμία του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν με τον μικρό Κριστόφ. 

 

Βάση της εν λόγω παράστασης αποτελεί η αλληλογραφία του Κριστόφ με τον θείο του που είναι και ο αφηγηματικός καμβάς της πολυβραβευμένης ταινίας «Beethoven lives upstairs» («Ο Μπετόβεν μένει από πάνω»), στην οποία βασίζεται η ομώνυμη ημι-σκηνοθετημένη παράσταση. Το έργο πρόκειται να ανέβει στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, με αφορμή το έτος Μπετόβεν, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στις 11:30 το πρωί.

 

Πρόκειται, για μια ευαίσθητη απόπειρα γνωριμίας των παιδιών με το μπετοβενικό έργο, η οποία συνδυάζει αφήγηση και μουσικά αποσπάσματα από μερικά από τα σπουδαιότερα έργα του λαμπρού μουσουργού, όπως την Ενάτη Συμφωνία του, την «Ποιμενική» και τη «Μεγάλη Σονάτα» για πιάνο ανάμεσα σε άλλα. Στην παράσταση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της δημοφιλούς σειράς «Κυριακή πρωί στο Μέγαρο», τους ρόλους του Θείου και του Κριστόφ ερμηνεύουν ο Άκης Σακελλαρίου και ο Δημήτρης Μακαλιάς αντίστοιχα. Τη μουσική αναλαμβάνουν ο πιανίστας Τίτος Γουβέλης και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών που διευθύνει η Φαίδρα Γιαννέλου.

 

Mε παιδαγωγικό ύφος και αφήγηση χωρίς καμία επιθυμία διδακτισμού, αφηγείται με χιούμορ και απέραντη τρυφερότητα τη σχέση που αναπτύσσει σταδιακά ο μικρός Βιεννέζος Κριστόφ με τον εκκεντρικό μουσικό την περίοδο που αυτός συνθέτει τα τελευταία μέρη της Ενάτης συμφωνίας του.

 

Συντελεστές: Θείος (Άκης Σακελλαρίου, Δημιουργός της σειράς (Susan Hammond), Κριστόφ (Δημήτρης Μακαλιάς), Συγγραφέας (Barbara Nichol), Πιάνο (Τίτος Γουβέλης)

 

23/02/2020, Eισιτήρια: 8€ (φοιτητές, παιδιά, νέοι έως 25 ετών, ένας συνοδός παιδιών έως 15 ετών), 14€ (γενική είσοδος), Τοποθεσία: Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης , Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα, Πληροφορίες / Κρατήσεις: Τηλ.: 210 72 82 333 | www.megaron.gr.

Οδηγός Παιδιού