Το έργο του Γιάννη Γαΐτη ζωντανεύει στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή

Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή υποδέχεται παιδιά και γονείς στο εικαστικό εργαστήρι με θέμα τον ζωγράφο Γιάννη Γαΐτη.

The LiFO team, 7.2.2020 | 19:44

Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή προσκαλεί παιδιά και γονείς σε μια μοναδική εμπειρία, στο εικαστικό εργαστήρι του με θεματικό αφιέρωμα στον ζωγράφο Γιάννη Γαΐτη.

 

Βασικό θέμα του εικαστικού εργαστηρίου που επιμελείται η εικαστικός Ηλιάνα Μπάρδη, θα είναι το προφίλ της ζωγραφικής του Γιάννη Γαΐτη. Συγκεκριμένα το σχέδιο και το χρώμα στα ανθρωπάκια που ζωγράφιζε, η επανάληψη των σχημάτων και η αίσθηση ότι αυτά μοιάζουν ξύλινα, η έλλειψη πολλών χρωμάτων, η αντίθεση του άσπρου και του μαύρου και ο λόγος για τον οποίο μοιάζουν πολύ μεταξύ τους

 

Σκοπός του εργαστηρίου η πρόταση ιδεών για δημιουργία, οι οποίες προκύπτουν από τη διαπραγμάτευση του εκάστοτε εικαστικού θέματος και στοχεύουν στη βιωματική προσέγγιση της τέχνης. Οι μαθητές πρόκειται να κατανοήσουν αυτά που εφαρμόζει ο καλλιτέχνης με εκφραστικές αναζητήσεις που προκύπτουν από τη συνεχή μελέτη της φύσης, της τέχνης και φυσικά τον πειραματισμό.

 

Στο μάθημα παρουσιάζονται έργα που βοηθούν τα παιδιά να παρατηρήσουν και να προβληματιστούν, καθώς και τεχνικές για την έκφραση της άποψης τους, βασισμένες στις ανάγκες και αναζητήσεις. Οι μαθητές πρόκειται να αντιληφθούν τη σημαντικότητα αυτών των πληροφοριών στις δημιουργίες τόσο βιωματικά, μια και επιδιώκεται η λιγότερη δυνατή παρέμβαση... προκειμένου να καλλιεργηθεί η φαντασία τους.

 

08/02/2020, 11:00 - 12:30 π.μ., Eισιτήρια: Μεμονωμένη συμμετοχή: 20€, Πληροφορίες / Κρατήσεις:
Τηλ.: 210 8019975 | Email: [email protected] | www.iett.gr, Τοποθεσία: Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή, Κασσαβέτη 18, Κηφισιά, Αθήνα. 

Οδηγός Παιδιού