«Μία ημέρα με το παιδί μου στο βιβλιοπωλείο» στις 7 Δεκεμβρίου- Γιορτή για το βιβλίο και τους μικρούς αναγνώστες

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να ενισχυθεί η φιλαναγνωσία αλλά και να γίνει η επίσκεψη στο βιβλιοπωλείο μία αγαπημένη συνήθεια για τα παιδιά.

The LiFO team, 3.12.2019 | 18:24

Επτά βιβλιοπωλεία στην Ελλάδα, παίρνουν και φέτος, για τέταρτη συνεχή χρονιά, την πρωτοβουλία να διοργανώσουν μια μέρα αφιερωμένη στα βιβλία και τους μικρούς αναγνώστες. Το Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου, γονείς και παιδιά προσκαλούνται να περάσουν μαζί μια ημέρα στο βιβλιοπωλείο, γεμάτη εκπλήξεις και προσφορές.

 

Ο στόχος της πρωτοβουλίας είναι κυρίως να ενισχυθεί η φιλαναγνωσία, ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες αλλά και να γίνει η επίσκεψη στο βιβλιοπωλείο μία αγαπημένη συνήθεια για τα παιδιά. Η ιδέα ξεκίνησε στην Αμερική όπου ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία διοργανώνουν τα τελευταία χρόνια την «Take your child to a bookstore day».

 

Αν βρίσκεστε στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τα Χανιά, την Κηφισιά, το Παλαιό Φάληρο, τη Ναύπακτο, τη Νέα Φιλαδέλφεια μπορείτε να στηρίξετε την ενέργεια και τα μικρά βιβλιοπωλεία της γειτονιάς σας.

 

Τα βιβλιοπωλεία που συμμετέχουν έχουν προγραμματίσει διαφορετικές δράσεις και προσφορές τις οποίες μπορείτε να δείτε αναλυτικά στις ιστοσελίδες και τα social media του καθενός.    

 

Ενδεικτικό πρόγραμμα

Αdagio II

Νότη Μπότσαρη 10, Ναύπακτος, τηλ. 26340 38215

Εκπτώσεις και προσφορές σε όλα τα παιδικά και εφηβικά βιβλία όλη την ημέρα εκτός από εκείνα που υπόκεινται στο νόμο της ενιαίας τιμής.

 

Booktalks

Αρτέμιδος 48 κ Αγίου Αλεξάνδρου 58 Παλαιό Φάληρο, Τηλ: 210 9802520

Το μεγάλο πάρτι του Booktalks το βράδυ και 20% έκπτωση για όλα τα παιδικά και εφηβικά βιβλία εκείνη την ημέρα, εκτός από εκείνα που υπόκεινται στο νόμο της ενιαίας τιμής.

 

Free Thinking Zone

Σκουφά 64 και Γριβαίων 106 80 Αθήνα, Τηλ. 2103617461

Το Free Thinking Zone εκείνη την ημέρα συγκεντρώνει βιβλία για παιδιά 4 μέχρι 6 χρονών για την κάλυψη των αναγκών 140 νηπιαγωγείων σε όλη την Ελλάδα, στηρίζοντας την προσπάθεια της οργάνωσης Library4 all. Eπίσης, μόνο για αυτήν την ημέρα 20-30% εκπτώσεις στα παιδικά βιβλία και πολλές λιχουδιές!

 

Σπόρος

Δροσίνη 7 Κηφισιά, Τηλ.2108086404

Με την αγορά παιδικού βιβλίου εκείνη την ημέρα δίνει δώρο ένα παιδικό βιβλίο επιλογής του βιβλιοπωλείου και υλικό για δημιουργικό παιχνίδι.

 

Μυθιστορία

Βαφοπούλου Γεωργίου 20, Θεσσαλονίκη, Tηλ. 2310 428846

20%-50% εκπτώσεις όλη την ημέρα, σε όλα τα παιδικά βιβλία και μεγάλες προσφορές σε επιλεγμένα παιδικά βιβλία. Επίσης η Στέλλα και η Τζίνα θα κερνούν κέικ και χυμούς σε όλους εκείνη την ημέρα.

 

Τυποβιβλιοχαρτεμπορική Πελεκανάκης

Χάληδων 89, Χανιά Κρήτης, τηλ. 28210 92512

Έκπτωση 30% σε όλα τα παιδικά και εφηβικά βιβλία, όλη την ημέρα

 

Χάρτινο Καράβι

Πίνδου 39, Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής 143 42, τηλ.: 210 25 31 533

Παρουσίαση του νέου παραμυθιού της Χριστίνας Κωνσταντουδάκη «Μπελ Μπεσαμέλ» από τις Εκδόσεις Βιβλιοσκόπιο, στις 12:00. Εκπτώσεις και προσφορές στα παιδικά και εφηβικά βιβλία όλη τη μέρα, εκτός από εκείνα που υπόκεινται στον νόμο της ενιαίας τιμής. Επίσης, το Χάρτινο Καράβι θα κερνά κατά τη διάρκεια της ημέρας γλυκά καλούδια και χυμούς.

 

Info

«Μία ημέρα με τo παιδί μου στο βιβλιοπωλείο»

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου

www.takeyourchildtothebookshopday.оrg

Οδηγός Παιδιού