«Η χιονονιφάδα που αγάπησε το καλοκαίρι»: Το δημοφιλές παραμύθι ανεβαίνει στο θέατρο Αλκμήνη

Ένα παραμύθι μου θα σε ταξιδέψει στον κόσμο της αθωότητας.

The LiFO team, 16.10.2019 | 15:59

Το παραμύθι του Χρήστου Δασκαλάκη "Η χιονονιφάδα που αγάπησε το καλοκαίρι", έναν χρόνο μετά την κυκλοφορία του, ψηφίστηκε ως ένα από τα 10 πιο δημοφιλή παραμύθια της χρονιάς και όχι αδίκως.

 

Η ονειρική εικονογράφηση της Ντανιέλας Σταματιάδη δίνει ζωή στο μήνυμα «Ό,τι αγαπάς δεν το φυλακίζεις» του βιβλίου που κυκλοφορεί ήδη στην 5η του έκδοση και ταυτόχρονα μεταφέρεται στο θέατρο υπό τη σκηνοθετική ματιά της Αθηνάς Αρσένη.

 

Ποιος είπε ότι ένα καλοκαίρι δεν μπορεί να αγαπήσει μια χιονονιφάδα ή το αντίστροφο; Τι σημασία έχει αν μοιάζουν τόσο διαφορετικά, τι σημασία έχει αν φαινομενικά δεν μπορούν να συνυπάρξουν; Ο Νικόλας και η Ευτυχία, δύο αγαπημένα αδέλφια, μέσα από μια περιπέτεια που ξεκινάει τον χειμώνα και τελειώνει στην καρδιά του καλοκαιριού μάς αποδεικνύουν ότι στη ζωή όλα είναι πιθανά και όλα μπορούν να συμβούν. Αρκεί να υπάρχει υπομονή, πίστη, σεβασμός και αγάπη.

 

Η Χιονονιφάδα που αγάπησε το καλοκαίρι σε ταξιδεύει σε έναν κόσμο λίγο πιο τρυφερό, πιο αθώο και σίγουρα πιο παραμυθένιο... Όσο για την επιτυχία του, ο συγγραφέας εξομολογείται: «Μοιάζει πολύ καλό για να είναι αληθινό για ένα παχύσαρκο και άσχημο αγόρι που μεγάλωνε μοναχικά, φλερτάροντας με την καταστροφή και υπομένοντας στωικά τα επικριτικά σχόλια των συμμαθητών του...». Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγκυρα και κάνει πρεμιέρα στις 3 Νοεμβρίου, για 12 μόνο παραστάσεις, στο Θέατρο Αλκμήνη.

 

Συγγραφέας: Χρήστος Δασκαλάκης, Σκηνοθεσία: Αθηνά Αρσένη, Παίζουν: Φιλίνη Παναγιωτοπούλου, Μαρία Στάβαρη, Νάντια Συρίου


Info: Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8, Γκάζι (πλησίον μετρό Κεραμεικός). Τηλ. κρατήσεων/εισιτήρια: 2106393335 και στο viva.gr. Από 3 Νοεμβρίου κάθε Κυριακή, στις 12:00 για 12 μόνο παραστάσεις.

Οδηγός Παιδιού