Το «Εικονικό Μουσείο» επισκέφθηκε τον Ξενώνα του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα»

Τα παιδιά μπόρεσαν να «επισκεφθούν» το Μουσείο και τις συλλογές του, να δουν έργα τέχνης και εκθέματα από τη μόνιμη έκθεση.

The LiFO team, 24.6.2019 | 19:08

Το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών, συνεχίζοντας να βρίσκεται δίπλα σε εκείνους που το έχουν ανάγκη, επισκέφθηκε τον Ξενώνα του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα» υλοποιώντας για ακόμη μια φορά την καινοτόμο δράση Εικονικό Μουσείο.


Mε την υποστήριξη του Ιδρύματος Vodafone, το Μουσείο βρέθηκε δίπλα στα παιδιά της «Ελπίδας» και τα ταξίδεψε εικονικά στους χώρους του Μουσείου προσφέροντάς μια πολιτιστική και εκπαιδευτική εμπειρία χωρίς όρια και κοινωνικούς περιορισμούς.


Με σύμμαχο την πιο πρόσφατη τεχνολογία της Εικονικής Περιήγησης (VR tour) μέσω γυαλιών εικονικής πραγματικότητας αλλά και μέσω διαδραστικών εκπαιδευτικών δράσεων, τα παιδιά μπόρεσαν να «επισκεφθούν» το Μουσείο και τις συλλογές του, να δουν «από κοντά» έργα τέχνης και εκθέματα από τη μόνιμη έκθεση, να περιηγηθούν εικονικά στους χώρους του, να εκπαιδευτούν γύρω από την ιστορία και την κουλτούρα της πόλης μας, να παίξουν και να περάσουν όμορφες στιγμές με σύμμαχο την τεχνολογία.


Τα παιδιά της «Ελπίδας», μέσω της εικονικής περιήγησης στο Μουσείο, γνώρισαν ακόμη καλύτερα τις μοναδικές ευκαιρίες που μπορεί να προσφέρει η τεχνολογία στην παροχή νέων, πρωτόγνωρων εμπειριών αλλά και στη δημιουργία ενός εντελώς νέου κοινωνικού δικτύου, το οποίο δεν γνωρίζει όρια και παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλες και σε όλους.


Η δράση «Εικονικό Μουσείο» στοχεύει στην αξιοποίηση της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας ούτως ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες στον πολιτισμό και την παιδεία.


Η δράση προσφέρεται από το Μουσείο εντελώς δωρεάν, ενώ έχει ήδη υλοποιηθεί σε οργανισμούς και κοινωνικές δομές όπως το Χαμόγελο του Παιδιού, τον οργανισμό «Πάμε Μαζί», το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα και το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας με μεγάλη επιτυχία.

 

Info

www.athenscitymuseum.gr

facebook.com/AthensCityMuseum

instagram.com/AthensCityMuseum

twitter.com/AthCityMuseum

Τηλ: +30 2103231397

Οδηγός Παιδιού