Οι παιδικές παραστάσεις της Κάρμεν Ρουγγέρη που ανεβαίνουν την νέα σεζόν

Η κλασική μουσική και η ελληνική μυθολογία εμπνέει τα παιδικά έργα της νέας θεατρικής περιόδου

The LiFO team, 18.9.2018 | 11:56

Το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου θα κάνουν πρεμιέρα οι δύο νέες παραγωγές της Κάρμεν Ρουγγέρη και της ομάδας της. Η «Αργοναυτική Εκστρατεία» που θα ανέβει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και «Το Βαλς με τα Παραμύθια» που θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Κιβωτός επιλέχθηκαν μέσω ψηφοφορίας από τα ίδια τα παιδιά την περασμένη σεζόν.

 

Και στις δύο παραγωγές το κείμενο υπογράφει η Κάρμεν Ρουγγέρη, ενώ στην «Αργοναυτική Εκστρατεία» την σκηνοθεσία υπογράφουν οι Κάρμεν Ρουγγέρη και η Χριστίνα Κουλουμπή.

 

Στην «Αργοναυτική Εκστρατεία» το έργο ξεκινά με τον μύθο του Φρίξου και της Έλλης ώστε να καταλάβουν τα παιδιά τι ακριβώς είναι το χρυσόμαλλο δέρας. Από κει και ύστερα θα παρακολουθήσουν τη γέννηση του Ιάσονα και το μεγάλωμά του δίπλα στον Κένταυρο Χείρωνα. Θα μάθουν ακόμα πώς και από ποιον κατασκευάστηκε η Αργώ και πώς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ιάσονα όλα τα αντρειωμένα παλικάρια της Ελλάδας.

 

Ύστερα, μαζί με τους Αργοναύτες θα ταξιδέψουν μέχρι την Κολχίδα. Εκεί ο Ιάσονας θα γνωρίσει την Μήδεια, η οποία και θα τον βοηθήσει να πάρει το χρυσόμαλλο Δέρας. Η μουσική στην παράσταση αυτή θα είναι εμπνευσμένη από τις μελωδίες και τα τραγούδια του Πόντου.

 

Στο «Βαλς με τα παραμύθια» η Κάρμεν Ρουγγέρη θα γνωρίσει αυτή την φορά στα παιδιά και σε όλη την οικογένεια τον πατέρα του βάλς, τον Γιόχαν Στράους και την υπέροχη μουσική του μέσα από έξι επιλεγμένα παραμύθια που αναδεικνύουν αξίες της ζωής όπως την  αγάπη, την εντιμότητα, την υπευθυνότητα και τη καλοσύνη.

 

Και στα δυο έργα τα σκηνικά και τα κοστούμια πολύχρωμα, παραμυθένια και προσεγμένα στην λεπτομέρεια, υπογράφει όπως πάντα η Χριστίνα Κουλουμπή, την κίνηση, τις χορογραφίες και τους φωτισμούς ο Πέτρος Γάλλιας, την μουσική προσαρμογή ο Αντώνης Δελαπόρτας και τους στίχους ο Ανδρέας Κουλουμπής.

 

Info

Πληροφορίες:  www.karmenrouggeri.gr

Πληροφορίες – Κρατήσεις -  Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: 215 5508270 – 210 3418579 –

210 3418550 – e-mail: [email protected]

Πληροφορίες – Κρατήσεις – Θέατρο Κιβωτός: 210 3417000 – 6945373097 – 6944273923 –

e-mail: [email protected]

Οδηγός Παιδιού