Ο Luis Mestre γεννήθηκε και μεγάλωσε στo Buenos Aires. Από μικρή ηλικία ξεκίνησε να χορεύει tango και να διδάσκεται από τους καλυτέρους δασκάλους την τεχνική και τα μυστικά του. Αργότερα άρχισε και ο ίδιος να παραδίδει μαθήματα, ενώ το 1997 αποφάσισε να κάνει μια περιοδεία στην Ευρώπη για να πραγματοποιήσει παραστάσεις και σεμινάρια tango.


Η Έλενα Mestre είναι από την Θεσσαλονίκη και από μικρή ηλικία έχει πάρει βάσεις μοντέρνου και κλασικού χορού. Ξεκίνησε να χορεύει tango πριν 15 χρόνια παίρνοντας τα πρώτα της μαθήματα από τον Luis.


Το tango είναι αυτό που σηματοδότησε τη γνωριμία, αλλά και τη μετέπειτα κοινή πορεία τους.


Το ενδιαφέρον και η αγάπη του κόσμου για το Tango τούς ώθησε να ιδρύσουν το 2001 τον Πολιτιστικό σύλλογο ACADEMIA DEL TANGO, ένα χώρο αφοσιωμένο αποκλειστικά στη διδασκαλία του tango. Μέσα στην δεκαετία που πέρασε ταξίδεψαν πολλές φορές στην Αργεντινή και συνεργαστήκαν με πολλούς γνωστούς χορευτές και δασκάλους του tango. Διοργάνωσαν πολλές εκδηλώσεις και αφιερώματα στο αργεντίνικο ταγκό, όπως ανοιχτά μαθήματα, ομιλίες για την ιστορία του καθώς και εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, πάντα με θέμα το tango, τις περισσότερες από τις οποίες υποστήριξε η Αργεντινή πρεσβεία.

 

Στις 14 Φεβρουαρίου του 2015, τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου η ESCUELA ARGENTINA DE TANGO EN GRECIA ανοίγει τις πόρτες της για να υποδεχθεί τους λάτρεις της Αργεντίνικης κουλτούρας και παράδοσης.

 

Mε σεβασμό και αγάπη στην Αργεντινή, τη γενέτειρα του tango, μας συστήνουν το νέο τους εγχείρημα, που μας φέρνει ακόμα πιο κοντά στη χώρα του πάθους και του έρωτα.

 

Έχοντας ως στόχο τη διάδοση και τη γνωριμία με το Tango θα γίνουν Δωρεάν μαθήματα για αρχάριους, ανοιχτά στο κοινό.

 

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται καθημερινά το διάστημα 18 με 28 Φεβρουαρίου τις ώρες 19.00 - 20.00 στον καινούριο Πολυχώρο Τέχνης EL GALPON στο Βοτανικό. (Παγγαίου 6, Βοτανικός, έναντι μετρό Κεραμεικού)

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στη γραμματεία του Ε.Α.Τ στο 210 347 9196 η 6947851017