Στο θέατρο Εμπρός θα γιορτάσουν το καρναβάλι διαφορετικά με αφιέρωμα στην φιλοσοφία των νίντζα. Στις 7 Φεβρουαρίου μας προσκαλούν όλους να ανακαλύψουμε κάποιες πτυχές της Ιαπωνικής κουλτούρας. Φυσικά το κατάλληλο ντύσιμο χρειάζεται όποιος θέλει μπορεί να ντυθεί με παραδοσιακές στολές, κιμονό, ως γκέισες, σαμουράι ή νίντζα.

 

Το πρόγραμμα:

15:30 – 17:00 Εργαστήριο παρασκευής sushi (δεν θα είναι για χόρταση)

17:00 - 22:00 Προβολή κλασσικών γιαπωνέζικων ταινιών με θεματολογία τους Ninja

Πρόγραμμα Προβολών:

17:00 - 18:10 SHINOBI: Winds of the 34 Generation 

Ένα ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει την ιστορία πίσω από τους ninja της μεσαιωνικής Ιαπωνίας. Θα δείτε σπάνιες συνεντεύξεις με παγκόσμιας φήμης δασκάλων του Ninjutsu

18:10 – 18:30 Sekai Ninja Sen Jiraiya.

Θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τον δάσκαλο Masaaki Hatsumi σε ένα καλτ επεισόδιο του Sekai Ninja Sen Jiraiya . 

Στην συνέχεια θα προβληθούν 2 κλασσικές ταινίες:

18:40- 20:10 Miyamoto Musashi (I) (1954) 

Περιγράφει τα νεανικά χρόνια του θρυλικού πολεμιστή Musashi Miyamoto, τα χρόνια του ως επίδοξο πολεμιστή, ως παράνομο και τελικά ως αληθινό σαμουράι. 


Και 
20: 20 - 22:00 Shinobi no mono (1962)

Ishikawa Goemon (Ichikawa Raizo), ένας ταλαντούχος νέος νίντζα παγιδεύεται σε ένα σχέδιο να δολοφονήσει τον Oda Nobunag, ένα διαβολικό τύραννο που διοικεί τη φεουδαρχική Ιαπωνία με σιδηρά πυγμή. Εξαπάτηση, προδοσία, και ολόκληρες συμμορίες των εχθρικών ninja παραμονεύουν πίσω από κάθε γωνιά, ενώ ο Goemon ταξιδεύει στην ύπαιθρο για να ολοκληρώσει το έργο του, να κερδίσει πίσω την τιμή του, και να σώσει την ζωή του.


Οι ταινίες θα προβληθούν στα ιαπωνικά με αγγλικούς υπότιτλους.

 

Το εργαστήριο παραγωγής sushi είναι για περιορισμένο αριθμό ατόμων ,γι' αυτό όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν μπορούν να το δηλώσουν με email στο sevixeini@gmail.com ή με μήνυμα στο Ninjutsu Athens.
Η συμμετοχή για το κόστος των υλικών είναι ελεύθερη.

 

Θέατρο Εμπρός [Ρήγα Παλαμήδου 3, Ψυρρή] Σάββατο 7 Φεβρουαρίου με ελεύθερη είσοδο.