Όλες οι δράσεις του Δήμου Αθηναίων για την περίοδο των Αποκριών

Από τις 15 Φεβρουαρίου μέχρι τις 2 Μαρτίου στήνονται σε 32 σημεία σε όλη την πόλη περισσότερες από 60 εορταστικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο για μικρούς και μεγάλους.

Newsroom 14.2.2020 | 15:40

Ο Δήμος Αθηναίων ετοιμάζει μια σειρά από εκδηλώσεις για την περίοδο των Αποκριών, από τη στιγμή που ανοίγει το Τριώδιο, μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα, δημιουργώντας μια εορταστική ατμόσφαιρα σε καρναβαλικούς ρυθμούς.

 

Από τις 15 Φεβρουαρίου μέχρι τις 2 Μαρτίου στήνονται σε 32 σημεία σε όλη την πόλη περισσότερες από 60 εορταστικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο για μικρούς και μεγάλους, με ένα πρόγραμμα που επιμελείται ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

 

Όλες οι δράσεις του Δήμου Αθηναίων για την περίοδο των Αποκριών

 

Από μουσικές διαδρομές, καντάδες, παρελάσεις και παραστάσεις και σκωπτικά τραγούδια μέχρι την αναβίωση παραδοσιακών εθίμων, το κυνήγι του θησαυρού και τα νταούλια, που συνοδεύονται από (ή συνοδεύουν) αφροβραζιλιάνικα κρουστά, το πρόγραμμα είναι γεμάτο. Οι δράσεις για παιδιά περιλαμβάνουν εκπαιδευτικά προγράμματα και εικαστικά εργαστήρια που καλούν τους μικρούς καρναβαλιστές να πειραματιστούν και να δημιουργήσουν με διάφορα υλικά.

 

Την Τσικνοπέμπτη (20 Φεβρουαρίου), οι εορτασμοί ξεκινούν από τις 11 το πρωί στη Βαρβάκειο Αγορά, όπου ο Μπάμπης Τσέρτος και τα ωραιότερα τραγούδια του ελληνικού ρεπερτορίου δημιουργούν την κατάλληλη γιορτινή ατμόσφαιρα, ενώ, λίγο αργότερα, ξεκινά και η αποκριάτικη πομπή από μπουλούκια με γαϊτανάκι, με αφετηρία το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης & Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη».

 

Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου ακολουθεί η μεγάλη και καθιερωμένη πλέον Αποκριάτικη παιδική γιορτή στο Ζάππειο με μουσικές, ζογκλέρ, μάγους, χορευτές, ξυλοπόδαρους, κατασκευές, face painting και πολλά άλλα.

 

Την Παρασκευή 28, το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου και την Κυριακή 1 Μαρτίου, μία διαφορετική μουσική γιορτή με αγαπημένου καλλιτέχνες πραγματοποιείται κάτω από την Ακρόπολη, στη γειτονιά του Θησείου. Τα διάσημα πανηγύρια της Ικαρίας και των Κυκλάδων, τα ηπειρώτικα γλέντια, οι «χρυσές» δεκαετίες του '60 και του '70, σε μια γιορτή με τους αγαπημένους μας καλλιτέχνες. Η Γλυκερία με τη Μελίνα Κανά, η Ελένη Τσαλιγοπούλου με τους Boğaz Musique, ο Κώστας Μακεδόνας, ο μετρ του κλαρίνου Πετρολούκας Χαλκιάς, ο Μιχάλης Ρακιντζής, ο Νίκος Φάκαρος και οι Musicaroi και οι Wedding Singers αλλά και οι Δάκης, Λάκης Τζορντανέλλι, Ρόμπερτ Ουίλλιαμς, Γιώργος Πολυχρονιάδης, Μπέσση Αργυράκη και Κατερίνα Αδαμαντίδου μεταφέρουν τη διασκέδαση σε περασμένες δεκαετίες.

 

Τέλος, οι εορτασμοί κλείνουν στο λόφο του Φιλοπάππου την Καθαρά Δευτέρα, με τη φωνή της Γωγώ Τσαμπά και αγαπημένες δημοτικές επιτυχίες.

 

Όλες οι δράσεις του Δήμου Αθηναίων για την περίοδο των Αποκριών

 

Η Αθήνα γίνεται μια μεγάλη γιορτή, φέρνοντας κοντά μικρούς και μεγάλους, μέσα από τη μουσική και τη δημιουργικότητα, ενώ ο Δήμος Αθηναίων μας καλεί να ζήσουμε την καρναβαλική ανεμελιά, για 17 ολόκληρες μέρες.

 

Η είσοδος σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη.

 

Πληροφορίες:

www.cityofathens.gr
Facebook
Instagram

#CarnivalinAthens



Οδηγός Διασκέδαση