Η βραδιά της περασμένης Δευτέρας δεν θύμιζε σχεδόν καθόλου καλοκαίρι – μέχρι τη στιγμή που έμπαινες στο Κτίριο 56 στον «Ελληνικό Κόσμο» και όλα άλλαζαν. Γύρω μου κόσμος με ποτήρια Campari στο χέρι, κάμερες να φωτογραφίζουν τις διάσημες αφίξεις της βραδιάς και ένας ήχος φυσαλίδων να πλανάται στην ατμόσφαιρα... Ήταν το Campari Tonic experiential tube, ένα μόλις από τα πολλά highlights του φαντασμαγορικού Mad About Arts by Campari, που πραγματοποιήθηκε φέτος για πρώτη χρονιά, αναδεικνύοντας και τιμώντας Έλληνες δημιουργούς και καλλιτέχνες από όλο το φάσμα της τέχνης. Και η βραδιά είχε μόλις ξεκινήσει.

 

Επίσημοι προσκεκλημένοι από τον χώρο των τεχνών έδωσαν το παρών την Δευτέρα 3 Ιουνίου στο Κτίριο 56, που είχε διαμορφωθεί ειδικά για να φιλοξενήσει τον νέο θεσμό μοναδικής αισθητικής και έκφρασης Mad About Arts by Campari.

 

Η παρουσία του Campari δεν ήταν καθόλου τυχαία. Είναι το μοναδικό ποτό που θα μπορούσε να «ενσαρκώσει» σε μια γουλιά όλα όσα ακολούθησαν και όσα πρεσβεύει ο νεοσύστατος αυτός θεσμός: δημιουργικότητα, φρεσκάδα και πάθος. Άρρηκτα συνδεδεμένο με το στυλ και με ένα σαγηνευτικά πορφυρό χρώμα, το Campari αποτελεί ένα εμβληματικό και διαχρονικό ποτό που έχει κατακτήσει τον κόσμο. Η μυστική συνταγή του έχει τις ρίζες της στο 1860, στη Νοβάρα της Ιταλίας, και παραμένει αναλλοίωτη στο πέρασμα των χρόνων. Χάρη στο έντονο κόκκινο του χρώμα, το άρωμά του και τη χαρακτηριστική του γεύση, το Campari ήταν πάντα σύμβολο του στυλ και η κινητήρια δύναμη πίσω από το trend των bitters που εξαπλώνεται παγκόσμια, αφού είναι ένα ποτό εξαιρετικά versatile και mixable, αναπόσπαστο συστατικό πολλών αγαπημένων cocktails, με πιο διάσημο το Negroni.

 

Η βραδιά ξεκίνησε με ένα live της Penny Baltatzi και της μπάντας της σε ένα εντυπωσιακό, φωτιζόμενο Campari bar, που σέρβιρε ακατάπαυστα στους δεκάδες καλεσμένους δροσιστικά Campari & Tonic.

 

Αφού ξεναγηθήκαμε στο μυστηριώδες κόκκινο σκηνικό και φωτογραφηθήκαμε στο neon installation, τα φώτα χαμήλωσαν και μια μυστηριώδης φωνή μάς κάλεσε στο main event area, όπου το βίντεο «Entering Red 2019» σε σκηνοθεσία Matteo Garrone μάς «εξήγησε» πώς και γιατί το Campari συνδέεται με τις τέχνες.

 

Ο Σάκης Ρουβάς παρουσίασε τις 8 συνολικά κατηγορίες των Mad About Arts by Campari: Art & design, Music, Photography & Direction, Fashion, Gastronomy, Mixology, Performance Art και Unexpected Artist of the Year. Η βραδιά τελείωσε με το πιο Unexpected Grand Finale Live Concert με τις MEΛΙSSES και την guest εμφάνιση της Τάμτα να απογειώνουν τη λαμπερή εκδήλωση και εμάς να απολαμβάνουμε το δροσιστικό Campari Tonic καθώς και τα all time classic, Negroni και Americano.

 

Η κριτική επιτροπή με επικεφαλής τον χορογράφο, σκηνοθέτη και Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κωνσταντίνο Ρήγο και σπουδαίες προσωπικότητες στη σύνθεσή της, όπως τον Σάκη Ρουβά, τραγουδιστή, τον Άρη Βεζενέ, chef, την Ορσαλία Παρθένη, σχεδιάστρια μόδας, τον Βασίλη Βελισκιώτη, Spirits, Snacks & Coffee Unit Manager, για Ελλάδα και Κύπρο, της Coca-Cola Τρία Έψιλον, τον Κώστα Βογιατζή, interior stylist και trend forecaster, τη Μαρίνα Βρανοπούλου, ιστορικό τέχνης και επιμελήτρια εκθέσεων, τον Λέλο Γεωργόπουλο, συνιδιοκτήτη του Clumsies, τη Ρεγγίνα Κουρή, Communications Director του MAD, τον Νίκο Υφαντή, Style Consultant και Fashion Director και την Καλλιόπη Χαραλάμπους, Ιδρυτικό μέλος του Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας, ανέδειξε, μέσα από 8 διαφορετικές κατηγορίες, τα πιο δημιουργικά ταλέντα που καινοτομούν με την έμπνευση και το έργο τους σε όλες τις εκφάνσεις της τέχνης.

 

«Ο θεσμός αυτός είναι η πρώτη αναγνώριση, η δύναμη που χρειάζεται ένας δημιουργός, ένας καλλιτέχνης στα πρώτα του βήματα. Στο Mad About Arts by Campari αναδεικνύουμε και βραβεύουμε το ταλέντο ανθρώπων που αποτελούν οδηγό, εξέλιξη, μέλλον για όλους μας, για τη χώρα μας», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Ρήγος, επικεφαλής Κριτικής Επιτροπής.

 

Mad About Arts by Campari: Εντυπώσεις από τη διοργάνωση που ανέδειξε Έλληνες δημιουργούς από όλο το φάσμα της τέχνης
Σάκης Ρουβάς, Θάνος Τσεκούρας – Νικητής Βραβείου Mixology, Αλέξανδρος Ντούρας – Νικητής Βραβείου Unexpected Artist Of the Year, Αναστασία Καίσαρη – Νικήτρια Βραβείου Fashion, Ελεάνα Ανδρεούδη – Νικήτρια Βραβείου Performance Art, Σάκης Ρουβάς, Somene Who Isn’t Me – Νικήτριες Βραβείου Music, Διονύσης Παππάς - Art & Design, Γωγώ Δελογιάννη – Νικήτρια Βραβείου Gastronomy

 

Οι νικητές

Art & Design

Ο Κώστας Βογιατζής και η Μαίρη Συνατσάκη έδωσαν το βραβείο της κατηγορίας Art & Design στον Διονύση Παππά, έναν από τους πιο ανερχόμενους νέους εικαστικούς της γενιάς μας. Το βασικό υλικό της εικαστικής του δουλειάς είναι το χαρτί ενώ τα συνήθη υλικά του είναι σχέδια με μολύβι ή κάρβουνο, κατασκευές από ψηφιακές εκτυπώσεις και κολλάζ από φωτοτυπίες εικόνων.

 

Music

Ο Agent Greg και η Demy παρέδωσαν το βραβείο Music στις Someone Who Isn't Me, το ταλαντούχο μουσικό σχήμα που αποτελείται από τη Μαριλένα Ορφανού, τη Μαρία Χατζάκου και την Τζίνα Δημακοπούλου και ο ηλεκτρονικός τους ήχος, με κλασσικά στοιχεία και έγχορδα, τέκνο μπιτ, κιθάρες χαοτικές και new wave έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, ενώ το video clip τους "Gomenaki" σε σκηνοθεσία Άλκη Παπασταθόπουλου βραβεύτηκε στην Αμερική στο Indie Memphis Film Festival.

 

Gastronomy

Ο Μύρωνας Στρατής και ο Δημήτρης Μακρυνιώτης απένειμαν στη Γωγώ Δελογιάννη το βραβείο της κατηγορίας Gastronomy. Μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες στον χώρο της εστίασης που δημιουργεί καθημερινά με στόχο την επανένταξη της ελληνικής παραδοσιακής γαστρονομίας στο σύγχρονο τραπέζι.

 

Performance Art

Ο Νίκος Μουτσινάς έδωσε το βραβείο της κατηγορίας Performance Art στην Ελεάνα Ανδρεούδη. Πρώτη Χορεύτρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κι επάξια εκπρόσωπος της Ελλάδας στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου, ξεχωρίζει για το πάθος, τη σκληρή δουλειά, την έμπνευση και η κυρίως την αγάπη της για το χορό.

 

Mixology

H Αννούσα Μελά με τον Ίαν Στρατή παρέδωσαν το βραβείο του Mixology στον Θάνο Τσεκούρα. Ο δημιουργικός mixology expert χαρακτηρίζεται για τη συνεχή αναζήτηση και δημιουργία γεύσεων, ενώ απολαμβάνει τη φιλοξενία και την αλληλεπίδραση με διαφορετικούς ανθρώπους μέσω της δουλειάς του.

 

Photography & Direction

H Έλενα Χριστοπούλου με τον Μιχάλη Πάντο απένειμαν το βραβείο της κατηγορίας Photography & Direction στην Ευαγγελία Κρανιώτη, μια από τις πιο σημαντικές Ελληνίδες εικαστικούς και σκηνοθέτες. Η ταλαντούχα δημιουργός πρωταγωνιστεί στο διεθνές στερέωμα με τις εμπνευσμένες ταινίες που έχουν διακριθεί σε σπουδαία φεστιβάλ.

 

Fashion

Η Τζένη Μπαλατσινού με τον Απόστολο Μητρόπουλο βράβευσαν την Αναστασία Καίσαρη στην κατηγορία Fashion. Η δημιουργός με το πηγαίο ταλέντο έχει καταγράψει σπουδαίες συνεργασίες επιδεικνύοντας εντυπωσιακές ιδέες στο σχεδιασμό κοσμημάτων.

 

Unexpected Artist Of the Year

Ο Γιάννης Στράτος, Managing Director SEMEA Partnership Markets Gruppo Campari, και ο Κωνσταντίνος Ρήγος παρέδωσαν το βραβείο του Unexpected Artist Of the Year στον Αλέξανδρο Ντούρα. Ο ανερχόμενος δημιουργός ασχολείται με το γλυπτικό φως και την κεραμική, την αλληλεπίδραση με τα αντικείμενα καθημερινής χρήσης, το φως και τη δυνατότητα κατασκευής ατμόσφαιρας, ενώ κέντρο της δουλειάς του είναι ο άνθρωπος και η βελτίωση της διάθεσής του.

Οδηγός Διασκέδαση